FCSB

Gigi Becali a fost suspendat patru luni pentru discriminare

Patronul echipei FCSB a fost penalizat pentru declaratii discriminatorii, anunta FRF.

"Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George. În temeiul art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni şi penalitate sportivă de 65.000 lei În baza art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei", anunta FRF decizia in cazul patronului de la FCSB.

Penalizarea lui Becali vine dupa declaratiile facute de acesta la inceputul anului cu privire la obligativitatea de a sustine o echipa de fotbal feminin.

”Dacă o să fie obigatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una... Îi dau zece mii sponsorizare şi pune FCSB pe piept. Chiar ne-a rugat  o echipă, le dau zece mii sponsorizare şi după aia joacă pe piept cu FCSB. Nu te gândeşti? Dacă îi dă cu mingea în ţâţă?”, spunea Gigi Becali pe 22 ianuarie la Pro x.

Regulamentul Disciplinar al FRF sancţionează la Articolul 54 rasismul, xenofobia, discriminarea, denigrarea, fapte unde a fost incadrat si patronul de la FCSB pentru declaratia de mai sus.



Gigi Becali a fost suspendat patru luni pentru discriminare