FCSB

Gatu povesteste cum a fost obligat sa rupa echipa de fotbal de clubul Steaua: "M-au somat sa o fac"

Cristian Gatu, comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, a povestit intr-o emisiune televizata cum a fost practic obligat sa rupa echipa de fotbal Steaua de clubul mama sub amenintarea neprogramarii in campionat si excluderea din cupele europene.

Cu cine veti tine dintre FC Steaua si CSA Steaua? Expiră 12.12.2020, 16:16
FC Steaua 232 voturi
CSA Steaua 235 voturi
Nu stiu. Steaua e numai una. 78 voturi

"In 1998 eram comandant Clubului Sportiv Steaua si eram supus unei presiuni si a unui curent care solicita privatiza echipei de fotbal. Am primit din partea FRF si LPF doua scrisori in care eram somat ca pana pe 1 mai 1998 sa rup echipa de club, separand partea financiara, nu am mai fi fost inscrisi in campionat si cupele europene. Atunci am facut un statut nou in care am pastrat influenta Armatei. Era un CA de 17 persoane, apoi s-a ajuns la 19, si din acesti 17 propusi cinci erau reprezentanti de baza ai Armatei Romane, generali si alti oameni influenti. Dupa aceasta adunare a fost nominalizat ca presedinte al acestei noi asociatii non-profit domnul Viorel Paunescu. El era deja ales in CA. De Gigi Becali nu stiam la vremea respectiva, dar erau reprezentantii unor firme care potential puteau sa sprijine echipa. Steaua este un bun national care nu poate nici judecata la loterie, nici plimbata prin salile de tribunal. Nu mi se pare normal sa existe doua echipe, una de Liga 1 si alta in Liga 4, sa ne uitam doar la ce a ajuns Rapidul cu doua echipe", a explicat Cristian Gatu, fost comandant al CSA Steaua, la Digi Sport.

"Aportul lui Gigi Becali a fost substantial si cu banii lui s-a facut ceva. E treaba managerilor sa aprecieze daca a facut bine sau rau. E o treaba absurda care a dus la separarea suporterilor si, la cum ii stiu eu pe stelisti, vor merge la echipa lui Marius Lacatus. Nu este din niciun punct de vedere benefica aceasta chestiune. Eu am avut o interventie la Gigi Becali, dar a spus ca nu se mai duce acolo, iar eu mi-am facut treaba ca ma durea inima. Dar daca Gigi Becali le dadea echipa actuala celor de la minister, aveau ei forta financiara sa mearga mai departe?", a mai declarat Gatu.

Dat afara ca n-a facut reforma

Gatu a mai povestit si episodul cand, dupa opt luni in fruntea clubului Steaua, a fost dat afara la interventia ministrului apararii nationale din acel moment.

"Babiuc, care era atunci ministrul apararii nationale si care n-a fost decat zece minute la un meci al echipei Steaua, m-a chemat intr-o zi la el in birou. M-a dat afara pe motiv ca n-am facut reforma, adica pentru ca n-am inchis niste sectii, box, canoe, dar cum era sa-i dau eu afara pe cei care erau campioni mondiali", a dezvaluit fostul mare handbalist al Romaniei.



Gatu povesteste cum a fost obligat sa rupa echipa de fotbal de clubul Steaua: "M-au somat sa o fac"