FCSB

FRF s-a sesizat dupa declaratiile lui Becali cu privire la rolul femeilor in fotbal

Gigi Becali a provocat o adevarata furtuna prin afirmatiiile facute la adresa ideii de fotbal feminin.

Patronul FCSB a spus, intr-o interventie la postul Pro x, ca se va retrage din fotbal in momentul in care va fi obligat sa infiinteze o sectie de fotbal feminin.

Becali a mai spus ca, din punctul sau de vedere, locul femeii nu este pe terenul de fotbal si ca reprezentantele sexului frumos pot practica alte sporturi precum handbal, baschet sau volei.

UEFA l-ar putea forta pe Becali sa se retraga din fotbal

Declaratiile lui Becali, unele din categoria celor "incorecte politic" pentru lumea in care traim au facut inconjurul lumii, patronul celor de la FCSB devenind subiect in prime time la celebrul post american de stiri CNN, un varf de lance al corectitudinii politice in media de peste ocean.

FRF s-a autosesizat in acest caz prin secretarul general Radu Visan, acesta trimitand o sesizare Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, în urma declarațiilor domnului George Becali (în calitate de oficial asimilat clubului FCSB) din data de 20 decembrie, anunta FRF pe site-ul oficial.

"Prin aceasta se solicită efectuarea verificărilor necesare, prin raportare la dispozițiile art. 52 și art. 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF, cu privire la faptele considerate de natură de a afecta imaginea fotbalului și constituie chiar fapte discriminatorii.

"Federația Română de Fotbal dezaprobă total un asemenea comportament și astfel de declarații (care nu sunt demne de a fi reproduse) despre un sport aflat în continuă dezvoltare în țara noastră. Fotbalul feminin cunoaște o creștere impresionantă în ultimii ani, nu doar în România, ci și la nivel mondial. Iar obiectivul FRF este ca fotbalul feminin să devină în cel mai scurt timp sportul feminin de echipă cel mai practicat în România.

"În același timp, FRF le reamintește tuturor celor implicați în fenomenul fotbalistic din România că în fotbal discriminarea de orice natură, intoleranța și rasismul nu sunt acceptate", se arata in comunicatul FRF.



FRF s-a sesizat dupa declaratiile lui Becali cu privire la rolul femeilor in fotbal