FCSB

FCSB pierde primul amical de la Marbella

Sursă foto: https://twitter.com/FCBasel1893

Vicecampioana Romaniei a fost invinsa la limita de FC Basel in primul meci de verificare sustinut in cantonamentul de iarna din Spania.

Basel a castigat dupa un gol marcat cu patru minute inaintea finalului partidei.

Bogdan Vintila a folosit doua formule diferite de echipa, cate una pentru fiecare dintre reprize.

In partea secunda, cand cei de la FCSB au si incasat golul, pe teren s-au aflat rezerve si jucatori promovati de la echipa a doua.

Dupa inceput de meci fara ocazii notabile, Man a trimis la jumatatea reprizei primul sut pe poarta adversa. Faza ramasa fara rezultat pe tabela.

Minutul 29 l-a avut in prim plan pe Coman cu un sut din interiorul careului. Minge retinuta fara emotii de portarul lui Basel.

Basel aproape de gol in minutul 36 dupa o gafa a lui Balgradean. Acesta a i-a trimis lui Planic si sarbul a degajat in extremis cu pretul unei accidentari.

Spiritele s-au incins in finalul reprizei, cand jucatorii celor doua echipe au fost la un pas de o bataie generala. Tanase s-a ales cu un cartonas galben.

Faza importanta pentru FCSB in minutul 55. O lovitura libera din marginea careului executata de Popa mult peste poarta.

Intrat la FCSB din debutul partii secunde, Manea a sutat pe poarta in minutul 68. Faza care poate fi contabilizata la capitolul suturi cadrate.

Cea mai mare ocazie pentru Basel a fost ratata in minutul 77 cand bara i-a salvat pe ros-albastri la sutul lui Bunjaku, jucator intrat in minutul 65 cand elvetienii au schimbat toata echipa. Bunjaku s-a demarcat in flancul drept si a patruns in viteza pe zona defensiva a lui Momcilovic.

Cu cinci minute inainte finalului cei de la Basel nu au mai ratat tinta dupa o faza aproape trasa la indigo cu cea descrisa mai sus. Demarcare a lui Edon Zhegrova in flancul drept, depasirea lui Momcilovic si sut decisiv la coltul lung.

Faza a pornit de la un fault in atac asupra lui Dumitru, faza la care cei de la FCSB s-au oprit sperand pana in ultimul moment ca arbitrul va intrerupe meciul si va acorda lovitura libera. Partida a continuat si Basel a lovit pe contraatac.

La meciul de la Marbella a asistat si Mirel Radoi, selectionerul primei reprezentative a omaniei.

FCSB a inceput in formula:

Balgradean - Cretu, Planic, Cristea, Pantiru - Morutan, Popescu, Oaida - Man, Tanase, Coman.

In debutul partii secunde Bogdan Vintila schimbat complet efectivul:

Vlad - Manea, Perianu, Filip, Momcilovic - Vina, Nedelcu, Olaru - Dumitru, Nita, Popa.



FCSB pierde primul amical de la Marbella