FCSB

FCSB obtine cea mai categorica victorie a sezonului (rezumat video)

Sursă foto: facebook.com/fcsbofficial

La cateva zile dupa ce o spulbera pe Viktoria Plzen in Europa League, FCSB a facut spectacol si in Liga 1 Betano impunandu-se cu 4-0 pe teren propriu in fata celor de la Gaz Metan, in conditiile in care Nicolae Dica a introdus opt jucatori noi fata de partida din cupele europene si Gnohere a ratat un penalty in minutele de final.

Prima ocazie a apartinut celor de la Gaz Metan si a venit in minutul 3 la sutul lui Curtean din lovitura libera, faza la care fundasul sarb Planic a fost avertizat cu cartonas galben.

 

 

Mingea trimisa de Curtean a fost deviata de zidul stelist peste poarta si astfel mediesenii bifau primul corner al partidei.

FCSB a adus pentru prima data mingea in careul advers in minutul 11, cand Tanase i-a pasat scurt pe jos lui Achim si acesta a trimis in blocajul unui adversar.

De Amorim cu golul

Trei minute mai tarziu stelistii au deschis scorul prin brazilianul De Amorim, unul dintre jucatorii renegati de patronul echipei si care in urma cu doar o saptamana evolua pentru FCSB 2 intr-un meci de Liga a 3-a.

Man a sutat in forta, portarul Greab a respins in fata si De Amorim, pe urmarire, a trimis mingea in poarta goala.

Pana la pauza niciuna dintre echipe nu si-a mai creat ocazii de a marca, singurele faze notabile fiind sutul lui Man peste poarta din minutul 35 si caderea lui Gnohere in suprafata de pedeapsa din prelungiri, faza la care gazdele au solicitat penalty.

Dubla Tanase dupa pauza

Dica a mutat la pauza prin introducerea lui Nedelcu in locul lui Achim si a lui Coman in locul lui De Amorim si repriza a inceput cum nu se poate mai bine pentru stelisti.

Coman a contribuit la faza care a dus la golul de 2-0 marcat de Tanase. Din combinatia cu Gnohere mingea a ajuns in careu la Popescu si acesta a pasat decisiv pe jos in sase metri pentru reluarea din prima a decarului stelist.

Tanase si-a trecut in cont dubla in minutul 55 cu un sut superb din afara careului, o executie de generic din partea capitanului stelist.

Trei minute mai tarziu Man majora avantajul echipei gazda cu un lob spectaculos peste portarul Greab la o faza interpretata de arbitru ca avantaj pentru FCSB, aceasta dupa ce acelasi Man fusese faultat in marginea careului de Emmerick De Vriese. Tanarul jucator stelist s-a ridicat si tot el a saltat mingea peste portarul advers iesit in intampinare.

In minutul 88 Gnohere a ratat o lovitura de la 11 metri dictata la mingea trimisa de Momcilovic si oprita cu mana de Mitic.

Caseta tehnica

FCSB: Niţă - Enache, Planici, Larie, Momcilovici - Ov. Popescu, Achim (Nedelcu '46) - Man. Fl. Tănase (D. Benzar '65), De Amorim (Coman '46) - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică

Gaz Metan Mediaş: Greab - Voicu (Buziuc '65), Khubutia, M. Constantin, De Vriese - Bic, Danci (Popovici '46), Mitici - Olaru, Golubovici, Curtean (Romeo '60). Antrenor: Cristian Pustai

Cartonaşe galbene: Planici '3, Achim '42 / Voicu '54, Mitici '88



FCSB obtine cea mai categorica victorie a sezonului (rezumat video)