FCSB

FCSB, calificare fara emotii in turul 3 preliminar din Europa League

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

FCSB a invins-o pe Rudar Velenje, cu 4-0, in mansa secunda din turul 2 preliminar al Europa League si merge mai departe cu scorul general de 6-0. Pentru vicecampioana Romaniei urmeaza dubla cu Hajduk Split, o echipa de un cu totul alt calibru.

FCSB s-a instalat inca din debutul meciului in jumatatea lui Rudar si prima ocazie nu a intarziat sa apara. Scapat singur cu portarul, Jakolis a ratat in minutul 10 deschiderea scorului cu un sut slab spre coltul scurt.

O noua sansa de gol pentru FCSB in minutul 12 dupa o faza fixa de la coltul terenului. Mingea centrata a fost stearsa de Pintilii spre bara a doua unde Morais a trecut pe sub balon.

Lovitura de la 11 metri obtinuta de Balasa in minutul 21 la o centrare din faza fixa. Capitanul stelist Tanase si-a asumat executarea penalty-ului si a transformat cu un sut pe jos.

Acelasi Tanase le-a dat emotii celor de pe margine cateva minute mai tarziu, dupa ce a ramas intins pe gazon in propria jumatate de teren acuzand o accidentare. Dupa interventia medicala si cunoscutul spray minune acestia si-a reluat locul in teren.

Din minutul 48 FCSB si-a dublat avantajul dupa o patrundere senzationala a lui Morutan. Jucatorul adus de la Botosani si-a intors pe toate fetele adversarul direct si a finalizat cu sut la coltul lung.

FCSB a continuat sa atace si Gnohere rata un minut mai tarziu incredibil din cativa metri reluand in bara.

Faza si ratarea pentru ros-albastri, acelasi Gnohere ratand in minutul 53 din fata portii la o centrare perfecta oferita de Jakolis din flancul drept.

Din minutul 68 FCSB s-a distanta la 3-0 pe tabela dupa golul marcat de Coman cu o reluare sigura din centrul careului. Opt minute mai tarziu Coman ii lasa locul in teren lui Daniel Benzar fiind rasplatit cu aplauze generoase din partea suporterilor.

Cei de la Rudar Velenje au ratat cea mai mare ocazie in minutul 81 prin Kamara. Reluarea acestuia spectaculoasa a fost retinuta in doi timpi de Balgradean.

La faza imediat urmatoare Balasa a ajuns in pozitie de finalizare in careul advers si a tras in forta peste poarta.

In prelungirile partidei, practic la ultima faza a meciului, Daniel Benzar a strecurat mingea printre picioarele portarului advers si a stabilit scorul final, 4-0.

La partida au asistat 7.030 de spectatori.

Caseta tehnica

FCSB: Bălgrădean - Popescu, Planic, Bălaşa, Junior Morais – Pintilii (Qaka ’59), Nedelcu - Jakolis, Fl. Tănase (Gnohere ’46), Moruţan - Fl. Coman (D. Benzar ’74). Antrenor: Nicolae Dică.

Rudar Velenje: Malnar - Pusaver, Tomasevic, Vasiljevic, Kasnik, Pisek – Santek (Parfitt-Williams ‘52), Bolha, Muic, Solomun (Trifkovic ’62) – Simunac (Kamara ’57). Antrenor: Marijan Pusnik.

Meciul a fost arbitrat de rusul Serghei Ivanov (Rusia).



FCSB, calificare fara emotii in turul 3 preliminar din Europa League