FCSB

Edi Iordanescu, prezentat oficial la FCSB. A intrerupt traditia "Palatului". A vorbit despre clauzele din contract, obiectiv, relatia cu MM Stoica si dorinta de a juca in Ghencea

Noul antrenor al echipei FCSB a ales sa fie prezentat intr-o conferinta de presa la baza de antrenament din Berceni a clubului FCSB.

"Sunt bucuros sa fiu aici, mandru si onorat in acelasi timp. Simt o responsabilitate imensa pe care sunt pregatit sa mi-o asum. S-au schimbat niste lucruri daca sunt in fata dumneavoastra, chiar daca recunosc ca am avut multe retineri, semne de intrebare. In momentul cand am spus Da am venit si am pasit in curtea complexului cu toata convingerea, energia si toata personalitatea pentru a reusit sa producem performanta, sa construim o echipa solida de care suporterii, patronul si toata lumea sa fie mandra. Eu nu vreau un joc ofensiv, vreau un joc eficient si pentru asta e nevoie de foarte multa munca", a declarat Edi Iordanescu in deschiderea conferintei.

Clauzele din contract

"Multe, multe, multe. Planul meu a fost sa merg in strainatate, dupa ce am plecat de la CFR. Au fost multe discutii, am pierdut si o oportunitate pentru ca am oferit un raspuns prea tarziu. Era o echipa din Europa angrenata in cupele europene.

"A venit aceasta chemare intre ghilimele. Am stat fata in fata cu patronul clubului, n-a fost prima oara, dar am gasit un om total schimbat in abordare, in idei. Recunosc ca atunci cand mi-a cerut sa ne intalnim am mers cu toata deschiderea si convingerea pentru a discuta, dar am mers cu convingerea 99 la suta ca nu va fi o colaborare. Am descoperit un om total schimbat in ceea ce inseamna latura profesionala care ma intereseaza pe mine la echipa. Mi-a spus sa-mi construiesc contractul asa cum doresc, cu toate clauzele pe care le doresc. Am construit contractul asa cum mi-am dorit si a fost sa fie semnat.

"E un moment foarte greu care trebuie reconstruit. Daca am spus da, imi asum tot. Nu e prima oara cand mi se intampla. Si la CFR era un moment dificil. Nu pot sa vand iluzii, iar pentru rezultate e nevoie de un proces si foarte multa munca. Pentru mine toti jucatorii sunt speciali si am o singura vedeta, echipa. Ei sunt platiti sa se antreneze si vor intra sa joace cand se apeleaza la ei.

"Eu am trei atuuri. Unul este cuvantul dansului si mi-a promis anumite lucruri sub cuvant de onoare. Doi, este contractul meu, unul atipic pentru fotbalul romanesc. Inseamna o anumita protectie clara pentru mine. Trei, persoana mea. Pe aceste lucruri ma bazez. A contat foarte mult grupul de jucatori, un grup cu foarte mult potential. Sunt aici sa aduc spiritul inapoi, sa fac performanta si sa castig bani din performanta. Asa mi-am dorit eu, doar noua luni. Sa vedem daca lucrurile pot fi functionale. Din vara tragem linie si vedem. Intelegerea a fost ca obiectivul este titlu, desi ma uit in sus si trebuie sa recuperez. M-am asezat la masa de sah si jocul e inceput. Stiu ce inseamna titlu si n-am venit aici pentru locul doi sau trei.

"Cand mi-a spus sa pun in contract tot ce-mi doresc, in drumul spre casa m-am gandit ce sa pun pentru a nu fi de acord. M-a sensibilizat cand a transmis catre domnul Argaseala sa semneze contractul fara a-l citi.

Relatia cu MM Stoica

"Lucrurile din trecut sunt clare si au fost momente nu tocmai fericite pentru noi. A vorbit mai mult orgoliul pentru noi. De atunci el personal a avut vreo doua tentative de a ma aduce la masa discutiilor, iar relatia noastra a parcurs mai multe etape.

"Asta a facut ca acum lucrurile sa fie mult mai usoare. A avut un rol decisiv in ceea ce priveste comunicarea dintre mine si patron. Suntem oameni care iubim acest sport, suntem suficient de maturi si inteligenti pentru a intelege ca doar impreuna lucrand putem face lucruri bune pentru club. Una dintre solicitari a fost sa vina din nou pe banca si sa stea alaturi de mine. Este nevoie pentru echipa, pentru opinia publica, pentru mine. Mi-a raspuns fara ezitare ca este dispus sa vina inapoi pe banca daca eu imi doresc acest lucru", a declarat Edi Iordanescu.

Inapoi in Ghencea

“Am copilarit in Ghencea. Normal ca mi-as dori sa jucam acolo. Am o singura tristete in suflet, faptul ca sunt suporteri ai Stelei de zeci de ani, multi imi sunt prieteni din copilarie, pe care acum ii vad impartiti", a mai spus noul antrenor de la FCSB.



Edi Iordanescu, prezentat oficial la FCSB. A intrerupt traditia "Palatului". A vorbit despre clauzele din contract, obiectiv, relatia cu MM Stoica si dorinta de a juca in Ghencea