FCSB

Edi Iordanescu a prefatat meciul cu Academica Clinceni: “Trebuie sa ne luam punctele”

FCSB se afla in fata meciului cu Academica Clinceni, ultima clasata in CASA Liga 1, singura echipa fara victorie dupa noua etape si care l-a numit pe Ionut Chirila in locul lui Ilie Poenaru.

“Suntem in fata unui nou joc important. Punctele puse in joc sunt capitale pentru noi. Am avut mai putin de doua zile la dispozitie pentru a pregati acest joc. Venim dupa un joc mai lung decat ar fi trebuit si o noapte pierduta.

“Este un joc cu o echipa care a schimbat antrenorul, cu o determinare diferita. Sunt foarte multi jucatori la Clinceni care anul trecut au mers in playoff. De temut nu ma tem. Presiunea ne ajuta pe toti sa muncim mai bine. In garda suntem. Am demonstrat ca nu ne putem numi castigatori prin simpla prezenta in teren. Vom avea o echipa care se va motiva la maximum contra noastra. Sunt sigur ca va iesi un joc bun. La final e important sa castigam.

“La Hunedoara am avut o mentalitate duplicitara. 60 de minute am jucat ceea ce trebuia, am avut 3-0, dupa care ne-am gandit ca putem juca fara concentrare si responsabilitate. Fotbalul ne-a aratat ca te pedepseste si asta s-a intamplat. Nemultumirile raman, dar echipa trebuie sa demonstreze ca a inteles mesajul meu. Daca vom fi in continuare la fel de fragili din punct de vedere mental, va fi greu sa ne atingem obiectivele.

“Anul trecut aici au fost momente de naivitate si asta a dus la ratarea titlului. Ne confruntam cu fluctuatii de forma si este datoria mea sa eliminam aceste lucruri. Pana la urma primeaza rezultatul. In viitor vom avea timp sa crestem si ca exprimare. Am o datorie mare catre patronului clubului care imi acorda aceasta sustinere neconditionata si am o datorie enorma fata de suporteri care s-au intors in numar mare alaturi de echipa.

Cristea in dizgratia patronului?

“Nu ma puneti sa comentez ce apare in spatiul public. Cred ca am demonstrat ca ceea ce s-a spus asa s-a si intamplat. Ca azi joaca unu, ca maine joaca altul, nu pot sa comentez. Decizia este a mea si va fi a mea tot timpul cat voi fi aici. Cu siguranta Cristea va fi in lot pentru meciul cu Clinceni”.

Ianis Stoica, noul star?

“Star? Nu, star este echipa. Toata lumea este in slujba echipei. Ianis este un jucator foarte talentat si are un mare avantaj ca provine dintr-o familie de fotbal si intelege anumite lucruri”.

Forma lui Budescu

“Are peste 14.000 de metri alergati. Aveam in cap sa-i dau 60-70 de minute pentru a-l menaja si a-l avea in grafic pentru acest meci (n.r. - cu Clinceni). S-a intamplat ca jocul a luat-o intr-o directie nedorita si atunci l-am tinut in teren pentru a ne califica. Va fi foarte greu sa-l avem proaspat.Edi Iordanescu a prefatat meciul cu Academica Clinceni: “Trebuie sa ne luam punctele”