FCSB

Dica: “Sa pastram sanse la calificare dupa meciul de joi”

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Nicolae Dica, antrenorul FCSB, a vorbit miercuri intr-o conferinta de presa despre duelul cu Lazio din saisprezecimile Europa League si spune ca asteapta un rezultat care sa-i pastreze pe ros-albastri in lupta calificarii la returul de la Roma.

“Un meci important pentru noi, pentru fotbalul romanesc. Intalnim o echipa foarte buna care lupta in Italia pentru Champions League. Au un lot foarte valoros si ne va astepta o partida foarte grea joi seara. Cei de la Lazio sunt favoriti, dar noi avem sansa noastra si vom incerca sa obtinem calificarea. Important e ca dupa cele doua jocuri sa iesim cu fruntea sus din teren. Vor trata meciul foarte serios si nu au venit aici cu gandul ca au pierdut ultimele trei meciuri”, a spus Dica.

“Nu va fi greu sa aleg in atac. Veti vedea maine pentru ca am o singura solutie. Mi-as dori sa obtinem prima victorie cu o echipa din campionatul Italiei. Sper sa avem o atitudine buna, sa fim agresivi, sa avem o echipa scurta, compacta si sa-i surprindem pe cei de la Lazio. Va trebui sa facem un joc defensiv perfect pentru a reusi sa-i blocam. Important e ca dupa meciul de maine seara sa pastram in continuare sanse la meciul retur”, a adaugat tehnicianul stelist.

Dica a mai declarat ca prezenta in primavara europeana reprezinta o performanta in sine, dar ca echipa sa nu va face doar act de prezenta in cele doua meciuri cu Lazio.

“Pentru noi e o performanta ca am iesit din grupele Europa League cand multi nu ne dadeau sanse sa ajungem in grupe, dar nu inseamna ca vom face doar act de prezenta pe teren cu Lazio. Calificarea in aceasta faza demonstreaza ca suntem un vestiar unit. Sub presiune sunt de cand am venit la Steaua si nu doar eu, orice antrenor care vine la Steaua. N-am nicio problema si suport presiunea”, a mai spus antrenorul ros-albastrilor.

Ploaia care s-a abatut de marti noapte asupra Capitalei i-a dat lui Dica planurile peste cap si acesta a fost obligat sa amane un antrenament tactic pentru dimineata meciului tur cu Lazio.

“Trebuia sa lucram si tactic defensiv, insa nu am reusit din cauza timpului. Era ceva mai mult static si sper ca maine dimineata sa fac ceea ce mi-am propus”, a declarat Dica.

Meciul FCSB – Lazio va fi live text pe onlinesport.ro joi seara de la 22:05.



Dica: “Sa pastram sanse la calificare dupa meciul de joi”