FCSB

CSA Steaua nu poate evolua in Liga 1

Sursă foto: facebook.com/AsociatiaStelistilor1947

Nou-infiintata echipa a Armatei, CSA Steaua, nu poate avansa mai mult de al doilea esalon in fotbalul romanesc, au anuntat luni oficiali ai Ligii Profesioniste de Fotbal.

“CSA Steaua este un club de drept public. Potrivit legii sportului, in competitiile profesioniste aceste cluburi de drept public nu pot participa”, a declarat Justin Stefan, secretarul general al LPF.

“Legea spune clar ca pot participa doar cluburile de drept privat sau ca organizatii non-profit. Un club al Armatei nu poate participa intr-o competitie profesionista in anul 2017”, a adaugat si presedintele Gino Iorgulescu.

CSA Steaua si-a inceput activitatea in Liga a 4-a, unde domina fara drept de apel competitie si unde se va lupta pentru promovare cu AS Academia Rapid, formatie infiintata de asemenea in aceasta vara si care se bucura de sprijinul financiar al Primariei Sectorului 1 din Bucuresti.

Pentru a putea ajunge sa evolueze in Liga 1, CSA Steaua trebuie sa iasa de sub umbrela Ministerului Apararii Nationale si sa ajunga pe mana unui investitor. Cu alte cuvinte, ar urma traseul actualei echipei Steaua din Liga 1, denumita oficial in acte FCSB, desprinsa in 1998 din Clubul Sportiv al Armatei ca urmare a unei directive UEFA care nu mai permitea cluburilor departamentale sa evolueze in cupele europene si in competitiile profesioniste interne.



CSA Steaua nu poate evolua in Liga 1