FCSB

Ce mai face fostul stelist Elton. Jucatorul de buzunar adus in Romania de MM Stoica a ajuns pe prima pagina in Anglia

Sursă foto: twitter.com

La 21 de ani ajungea in Romania la Steaua Bucuresti adus direct din Brazilia si era numit pariul lui Mihai Stoica.

Elton Jose Xavier Gomes joaca in continuare fotbal la cei 34 de ani ai sai si are o cariera in Arabia Saudita unde tehnica nativa e mai importanta decat aspectul fizic.

Cu o inaltime de doar 1.54 m, Elton a fost considerat la momentul respectiv o gluma de catre Gigi Becali. Motiv pentru care a jucat doar opt meciuri pentru Steaua Bucuresti in 2007 si a marcat un singur gol la chiar prima aparitie intr-un meci cu FC Arges.

“Daca  cineva imi da pe Elton jumatate din suma cu care l-am cumparat poate sa il transfere. E un jucator care poate intra doar pe finalul meciurilor”, sustinea Becali la momentul respectiv.

In pofida aparitiei meteorice, Elton a facut impresie in randul fanilor stelisti care l-au ales in echipa deceniului intr-un sondaj realizat in 2009.

De la scurta si singura experienta in Europa de care amintesc si cei de la The Sun in amplul material pe care i-l acorda lui Elton, brazilianul a pendulat intre tara natala si Arabia Saudita.

Aceasta din urma a devenit a doua casa a lui Elton, ajungand chiar capitanul lui Al-Qadisiyah in 2017.

Elton, 34 de ani, este legitimat in prezent la Al-Wehda, echipa din celebrul oras saudit Mecca.

La Al Fateh, club pentru care a jucat intre 2011 si 2016, Elton a cunoscut cea mai buna perioada din Arabia Saudit, cucerind titlul de campion in 2013. In cei cinci ani de contract a marcat 48 de goluri in 121 de meciuri.

Experienta lui Elton din Arabia Saudita a fost marcata si de un episod mai putin placut pentru brazilian, acesta fiind aproape de arestare dupa ce s-a fotografiat cu o femeie.

“Am facut o poza cu o femaia. Era imbracata in acele haine negre de sus pana jos si cei de la securitate au venit sa ma aresteze. M-au dus la masina de politie si a trebuit sa sun la seicul clubului. A fost un moment care m-a speriat, dar apoi m-am obisnuit cu tara si cultura din Arabia Saudita”, povesteste Elton.

Dupa Elton, al doilea cel mai scund fotbalist din lume a fost Rashed Al-Kuwari, acum in varsta de 47 ani. Acesta a jucat pentru Al Sadd intreaga sa cariera, intre 1990–2009. A adunat 51 de prezenta in nationala Qatarului.



Ce mai face fostul stelist Elton. Jucatorul de buzunar adus in Romania de MM Stoica a ajuns pe prima pagina in Anglia