FCSB

Budescu, oficial la Steaua. A efectuat deja primul antrenament (video)

Sursă foto: facebook.com/fcsbofficial

Mijlocasul Constantin Budescu a ajuns, luni dimineata, in cantonamentul Stelei din Slovacia, dupa ce si-a pus semnatura pe cotnractul cu echipa pregatita de Nicolae Dica.

Fotbalistul in varsta de 28 de ani a semnat un contract valabil pe 4 sezoane si va purta tricoul cu numarul 11.

"Ma bucur foarte mult ca am luat decizia de a veni la Steaua. Acest club mi-a facut cea mai buna oferta si era normal sa o accept. Sper sa joc bine si sa imi ajut noii colegi, astfel incat sa ne indeplinim toate obiectivele, care sunt mereu mari la un club de talia Stelei. Sunt fericit si sper sa ma bucur de cat mai multe succese aici", a declarat Budescu, in exclusivitate pentru www.steauafc.com.

Profil

Constantin-Valentin Budescu s-a nascut pe 19 februarie 1989, la Urziceni si a inceput fotbalul la Petrolul, echipa pentru care a evoluat exclusiv in liga secunda pana in iarna lui 2011, cand a ajuns la concitadina Astra.

A petrecut cinci ani la echipa care avea sa se mute la Giurgiu, perioada in care a cucerit Cupa Romaniei (2014), SuperCupa Romaniei (2014) si a contribuit la titlul obtinut de Astra in 2016, club pe care l-a parasit in luna februarie a anului trecut, pentru a se transfera in China, la Dalian Yifang.

A revenit, in august 2016 la Astra, pentru care a evoluat pana la finalul sezonului recent incheiat. A strans, de-a lungul carierei, 142 de partide si 49 de goluri in Liga 1, 20 de meciuri si 13 goluri in Cupa Romaniei, 5 meciuri si 2 goluri in Cupa Ligii, precum si 31 de meciuri si 10 goluri in preliminariile si grupele UEFA Europa League.

La nivelul echipei nationale, Budescu a adunat 4 partide oficiale si 2 goluri (ambele in Insulele Feroe), contribuind la calificarea Romaniei la UEFA EURO2016.



Budescu, oficial la Steaua. A efectuat deja primul antrenament (video)