FCSB

Becali, ultimatum pentru Steaua: calificare sau stop transferuri. Ultimul meci face 600.000 de euro

Steaua nu va mai transfera jucatori daca nu se califica in primavara europena. Anuntul a fost facut de Gigi Becali din inchisoare. Un calcul arata ca Steaua a ratat sau este aproape sa rateze un jur de 1 milion de euro din premiile oferite de UEFA in Liga Europa.

Patronul Stelei si-a facut un calcul si este de parere ca nu are sens sa isi mai incarce cheltuielile inutil. Steaua are sanse mari sa ia titlul in acest sezon fara a mai modifica lotul actual. Jucatori noi ar insemna prime de instalare, salarii suplimentare, adica in viziunea lui Becali lucruri inutile in cazul in care echipa nu are nevoie sa lupte in Europa League.

Steaua a pierdut deja 20 de milioane de euro pentru ratarea grupelor Ligii Campionilor. In grupele Ligii Europa, Steaua a obtinut pana acum 500.000 de euro din cele cinci meciuri (doua victorii si un egal), din maximul de 1 milion pe care il putea lua din partide. De asemenea, ratarea locului 1in grupa ii aduce un minus de 400.000 de euro, iar a locului 2 de 200.000 de euro. De asemenea, necalificarea in 16-imi inseamna un minus de 200.000 de euro. 

Tragand o linie, Steaua a esuat sa obtina din Liga Europa peste 1 milion de euro, prin prestatia din grupe. Este exact suma pe care Becali ar fi fost dipus sa o investeasca in iarna. Or, avand in vedere ca aceasta nu a fost obtinuta din premiile oferite de UEFA in Liga Europa, iar echipa nu merge mai departe, atunci Becali considera ca transferurile sunt inutile. 

Steaua este la un pas sa fie eliminata din Liga Europa. In ultima runda a grupelor, de pe 11 decembrie, ca sa se califice in faza finala a competitiei Steaua trebuie sa bata liderul Dinamo Kiev, iar Aalborg sa nu o invinga pe Rio Ave. In cazul in care danezii bat, stelistii sunt eliminati indiferent de rezulatul lor din ultimul meci. 

In cazul in care se va califica totusi in grupele Europa League de pe locul 2, Steaua ar reusi sa recupereze in ultimul meci 600.000 de euro: 200.000 de euro victoria, 200.000 de euro locul 2 in grupa si 200.000 calificarea in 16-imi. Nu este o suma mare, dar suficienta macar pentru un trasfer (Papp a costat de exemplu 500.000 de euro).



Becali, ultimatum pentru Steaua: calificare sau stop transferuri. Ultimul meci face 600.000 de euro