FCSB

AISS: "Daca echipa Steaua va fi mutata, suntem pregatiti sa preluam palmaresul"

Vicepresedintele Asociatiei Independente a Suporterilor Stelisti (AISS), Costi Vasile, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, ca organizatia pe care o reprezinta este pregatita sa preia palmaresul Stelei si sa-l cedeze persoanelor interesate daca echipa va fi mutata de pe stadionul din Ghencea.
"Daca echipa va pleca de pe stadionul din Ghencea, noi nu vom mai avea nicio legatura cu surogatul care va deveni. Am înteles ca Becali a spus ca noi sa ne pastram palmaresul. Noi suntem pregatiti sa preluam palmaresul Stelei si sa-l cedam persoanelor interesate sa preia acest club. Plecarea Stelei din Ghencea ar rupe ultima veriga care lega echipa de acum cu istoria clubului. Este o ofensa adusa tuturor stelistilor ca echipa sa se mute de pe stadionul unde a avut cele mai mari performante", a spus Costi Vasile.

El a explicat ca îndemnul "Becali pleaca din Ghencea" înseamna ca finantatorul stelist sa paraseasca gruparea "ros-albastra" si nu echipa sa fie mutata pe un alt stadion, precizând ca fanii nu vor renunta la proteste.

"Sa plece el de la echipa, nu sa mute echipa din Ghencea. Protestul nu se va opri", a precizat Vasile.

Reprezentantul Peluzei Nord, Gheorghe Mustata, a declarat ca echipa nu se poate muta de pe Stadionul Steaua din cauza neîntelegerilor dintre finantator si fanii care îl contesta. "Trebuie sa avem o discutie cu cei de la AISS, cu cei de la Sud. Peluza Nord este hotarâta ca echipa sa nu plece din Ghencea. Nu trebuie sa se ajunga la bataie si sper sa rezolvam aceasta problema", a spus Mustata.

Referitor la posibile negocieri între cele doua grupuri de suporteri, Costi Vasile a spus ca AISS este dispusa sa discute cu reprezentantii Peluzei Nord.
Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, ca este hotarât sa "mute" formatia "ros-albastra" pe noul stadion national din sezonul viitor, dar admite ca si-ar putea schimba decizia daca fanii de la Peluza Sud îsi vor cere iertare sau daca vor fi "linistiti" de cei din Peluza Nord.

"Daca aia de la Sud vin cu pancarte «Iarta-ne nea Gigi, ramâi în Ghencea», numai asa ramân. Va jur ca numai asa ramân. Altfel, «salute tata». Poate vad pancarte, dar nu cred, nu mai am încredere în ei. Trebuie sa faca ei curatenie, cei de la Nord sunt vreo 3.000-4.000. Nu ca fac instigare. Daca ei mizeaza pe batai, sa se bata ei 300 cu astia 3.000. Sa vedem care sunt mai puternici, astia ai mei de la Nord sau aia 300 de la Sud. Sa-i bata pe aia si sa-i linisteasca. Sau sa nu-i mai lase ei", a spus Becali.

Mediafax


AISS: "Daca echipa Steaua va fi mutata, suntem pregatiti sa preluam palmaresul"