FCSB

Adrian Popa transferat de Steaua in Anglia

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Steaua se desparte de mijlocasul Adrian Popa, jucator care s-a inteles cu echipa engleza de liga secunda Reading.

Mijlocasul in varsta de 28 de ani va semna un contract valabil pe trei sezoane si jumatate cu echipa care se lupta pentru promovarea in Premier League, iar in cursul zilei de sambata va efectua vizita medicala, anunta clubul Steaua pe pagina oficiala de Facebook.

Salariul lui Popa va fi de 700.000 pe an la care se adauga alte bonusuri in eventualitatea promovarii in Premier League.

Patronul Gigi Becali a anuntat ca transferul se face pentru 600.000 de euro, desi initial nu dorea sa discute pentru mai putin de un milion de euro.

La rugamintile jucatorului de a nu rata transferul in strainatate, Becali s-a induplecat si a scazut pretul, iar Popa a renuntat la 100.000 de euro din banii de la semnatura pentru a intrat tot in conturile Stelei.

"Cum să nu-l las pe băiatul ăsta, că ăsta merită cel mai mult, şi-a dat toată sudoarea lui şi sânge pe teren pentru Steaua? Şi atunci, am zis, 600 şi îţi dau drumul şi cu asta basta. Dacă ştiam că e în pericol campionatul, nu-l dădeam, dar n-are cine, pentru că în locul lui acolo e şi Enache, şi Jakolis şi Boldrin, că Boldrin joacă mai bine în banda dreaptă decât număr 10. Mai vine şi Tănase şi joacă şi el în dreapta", a spus Becali la Digi Sport.

Realizari la Steaua

In tricoul Stelei Popa a obtinut trei titluri de campion, o Cupa a Romaniei, doua Cupe ale Ligii si Super Cupa Romaniei, evoluand, pana in prezent, in 210 de partide in toate competitiile si marcand 24 de goluri.

De asemenea, este un jucator important al echipei nationale, cu 21 jocuri si 3 goluri, evoluand pentru "tricolori" la EURO 2016. In plus, a jucat pentru Steaua de 3 ori in grupele UEFA Europa League, ajungand o data pana in optimile competitiei si o data in grupele UEFA Champions League.

Cine e Reading?

Cu o istorie de 146 de ani in fotbalul englez, Reading este antrenata in prezent de fostul international olandez Jaap Stam si a ocupat locul 17 in Championship sezonul precedent, a doua liga din Anglia dupa Premier League.

Reading se lupta in acest sezon pentru promovare si ocupa in prezent locul patru dupa 27 de etape. Primele doua promoveaza direct in Premier League, iar urmatoarele patru disputa un playoff si castigatoare devine a treia promovata.

In ultimele luni presa engleza a vorbit despre interesul preluarii clubului de catre un consortiu din China, insa tranzacatia a intrat in impas si a devenit putin probabila. Aceasta si din cauza datoriilor de 73 milioane de lire sterline pe care le are clubul Reading in prezent.

Popa are sansa debutului la Reading pe 31 ianuarie in meciul cu Birmingham City din deplasare.



Adrian Popa transferat de Steaua in Anglia