FCSB

A fost stabilit un nou termen in procesul palmaresului dintre CSA si FCSB. Dosarul va fi rejudecat!

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul inaintat de FCSB (fosta FC Steaua Bucuresti) in procesul pentru palmares cu cei de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

La termenul din 12 mai instanta a decis urmatoarele:

“Respinge excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei ,,Steaua Bucureşti”. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB SA împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, precum şi recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 pronunţată de aceeaşi instanţă. Fixează termen la 3 noiembrie 2022, complet C5 NCPC, cu citarea părţilor, în şedinţă publică, în vederea soluţionării recursului”, se arata in decizia publicata pe site-ul scj.ro

Urmatorul termen in acest dosar cu numarul 48951/3/2017 a fost stabilit pentru data de 3 noiembrie 2022, ora 9:00.

Instanta a admis ca palmaresul din 1947 si pana in 1998 apartine celor de la CSA Steaua Bucuresti, entitate care in 2017 a reinfiintat sectia de fotbal ajungand cu echipa pana in Liga 2, fara drept de promovare in actuala organizare.

Cei de la FCSB detin palmaresul din 2003 si pana in prezent, ca si continuatoare a activitatii sportive pentru ceea ce stiam a fi Steaua Bucuresti in fotbalul romanesc.

Perioada 1998-2003 ramane in aer. Este perioada cand in fruntea echipei s-a aflat un Consiliu de Administratie condus de Viorel Paunescu, om de la care a preluat Gigi Becali echipa.

In alta ordine de idei, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul ambelor parti implicate si in procesul privind marca “Steaua”.

Procesul a fost trimis spre rejudecare la Curte de Apel Bucuresti.

Mai exista inca un dosar in care CSA solicita celor de la FCSB despagubiri in valoare de 37 de milioane de euro, reprezentand prejudiciul calculat pentru folosirea fara drept a marcii Steaua din 2003 si pana in 2014. In acest caz nu exista o pronuntare nici macar pe fondul procesului.



A fost stabilit un nou termen in procesul palmaresului dintre CSA si FCSB. Dosarul va fi rejudecat!