Liga 1

Steaua, victorie fara glorie la Chiajna cu Viitorul

Steaua a trecut la limita de Viitorul, scor 1-0, intr-un meci in care fotbalul practicat a fost in nota etapei curente, slab spre foarte slab, iar centralul Radu Petrescu a arbitrat in spiritul jocului doar atunci cand a trebuit: nu a dat rosu la sutul in plina figura al lui Tosca la Benzar, eliminandu-l pe Tiru, in debutul reprizei a doua, pentru un fault in postura de ultim aparator. Iancu a transformat penaltiul dictat, trimitand Steaua pe primul loc in clasament pana maine seara, cand se joaca Petrolul-CFR Cluj, LIVE TEXT pe site.

Steaua a inceput vijelios la poarta tanarului Buzbuchi, putin lipsind ca Nicusor Stanciu, in minutul 8, sa cadreze in urma unui serviciu de calitate primit de la Gabi Iancu.

Viitorul a raspuns din faza fixa, prin Daminuta, care a sutat la coltul scurt in bratele cu Cojocaru.

In minutul 30, Silviu Pana a aparut la finalizare cu un "cap" putin peste bara transversala.

Acelasi Pana, cinci minute mai tarziu, a vizat vinclul portii lui Cojocaru cu un voleu de la limita careului, scos spectaculos in corner de inlocuitorul lui Arlauskis.

Prima repriza s-a incheiat cu o faza litigioasa de arbitraj, dupa ce Tosca i-a tras un sut direct in figura lui Benzar, iar Radu Petrescu s-a rezumat la acordarea unui simplu avertisment pentru aparatorul lateral al ros-albastrilor.

In debutul partii secunde, Radu Petrescu, care a parcurs "Legile jocului" la vestiare, a fost foarte scrupulos la un fault in careu comis de Tiru in postura de ultim aparator, acordand cartonas rosu si penalti pentru Steaua. Iancu a inscris de la 11 metri, insa nu a avut cu cine sa se bucure in tribune, fanii  stelisti tratandu-si cu spatele favoritii in deplasarea la Chiajna.

In minutul 66, Claudiu Keseru putea profita de o pasa trimisa inapoi, cu pieptul, de capitanul Mitrea propriului goalkeeper.

Spre final, Cojocaru a salvat-o pe Steaua de la o noua rusine, dupa ce a scos incredibil de pe linia portii mingea sutata din 6 metri de Adrian Markus. 

Scenariul meciului de la mijlocul saptamanii, cu Ludogoret, s-a repetat la Chiajna, in sensul in care Buzbuchi a fost eliminat pentru o intrare in afara careului la Gradinaru, iar Daminuta a intrat in poarta. Radu Petrescu si-a dat din nou in petec, grabindu-se ca fata mare la maritat sa scoata cartonasul rosu la un fault mult in lateral, in conditiile in care aparatorii Viitorului se retrasesera deja.

Viitorul putea obtine un punct, in prelungiri, cand Benzar a centrat sutat pe bara transversala, la o faza in care Cojocaru a crezut ca mingea va trece departe de tinta. Tot Benzar, la urmatorul atac, a fost blocat de Cojocaru in doi timpi.

Viitorul: Buzbuchi, Mitrea, Manea, Pana (Andelkovici 77), Tanase, Mamele, Tiru, Bonilla (Ad. Markus 59), Daminuta, Nikolov (Cirstocea 53), Benzar

Steaua: Cojocaru - Luchin, Szukala, Varela, Tosca - Prepelita (cpt), Breeveld - Popa (R. Gradinaru 69), Stanciu (Vilceanu 75), Pirvulescu (Keseru 46) - Iancu 

Arbitru: Radu Petrescu

Cartonase galbene: Fl. Tanase 36/ Tosca 42, Breeveld 73, Keseru 86, Iancu 90+3

Cartonase rosii: B. Tiru 51, Buzbuchi 87

Stadion: Concordia



Steaua, victorie fara glorie la Chiajna cu Viitorul