Liga 1

Steaua se impune fara gol primit cu Botosani

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Steaua a obtinut cea mai categorica victorie din acest sezon de Liga 1, scor 2-0, pe teren propriu cu FC Botosani. Un succes conturat inca din prima repriza dupa reusitele lui Budescu si Tanase. Meciul a fost live text aici.

Revenita in Liga 1 dupa infrangerea aspra suferita in fata celor de la Sporting Lisabona in returul pentru calificarea in grupele Champions League, Steaua a inceput cu Nedelcu in linia de mijloc si inca de la inceput s-a vazut un plus la capitolul siguranta defensiva pentru echipa ros-albastra.

Prima ocazie a venit la sutul lui Popescu din afara careului, iar Steaua avea sa deschida scorul in minutul 17 printr-o executie spectaculoasa a lui Budescu direct dintr-o lovitura libera obtinuta de Tanase la un duel cu Miron in marginea careului advers.

Doar pentru a doua oara in cele opt etape de pana acum cand Steaua n-a primit gol si s-a instalat la conducere pe tabela. S-a mai intamplat in meciul castigat cu 1-0 in deplasarea de la Timisoara.

Ca reactie de orgoliu oaspetii au amenintat poarta lui Nita cu un sut al lui Bus din afara careului, portarul stelist respingand cu o parada spectaculoasa.

Mare sansa de gol pentru Botosani in minutul 36 la un contraatac dezvoltat dupa o pasa gresita a lui Golofca pentru Budescu in atacul stelist. Mingea a ajuns in dreapta la Roman, acesta l-a intors pe Morais si Momcilovic a blocat in corner.

Doua minute mai tarziu Nita bloca sutul lui Bus, pentru ca in minutul 42 Tanase sa majoreze avantajul ros-albastrilor cu un sut pe jos care l-a surprins pe portarul Cobrea.

Cu Gnohere in locul lui Alibec din minutul 46, Steaua a tinut de minge si de scor in partea secunda, desi fazele de poarta nu au lipsit.

Steaua a fost echipa cu o posesie superioara in joc, insa jucatorii echipei gazda nu au prins poarta in pofida numeroaselor tentative de a marca.

Cea mai clara ocazie de gol a reprizei a apartinut oaspetilor si l-a avut in prim plan pe Ciaccheri in minutul 74 dupa un balon pierdut in jumatatea adversa de Teixeira. Atacantul argentinian a sutat peste poarta dupa o demarcare intre fundasii centrali ai Stelei.

In minutul 82 Gnohere s-a trezit cu mingea la picior dupa o respingere gresita a unui adversar si a trimis slab in bratele lui Cobrea. Patru minute mai tarziu atacantul francez rata la mustata intalnirea cu centrarea lui Teixeira in sase metri.

Ultima ocazie a meciului a apartinut Stelei la sutul trimis in bara de Man in minutul 89.

Caseta tehnica

Steaua: Benzar, Larie, Momcilovici, J. Morais – Nedelcu, Ov. Popescu – Golofca (Man '40), Budescu (Teixeira '65), Fl. Tănase – Alibec (Gnohere '46). Antrenor: Nicolae Dică

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Miron, Burcă, Muşat – Bordeianu (Popa '62), Tincu – Roman, Târşă, Buş (Serediuc '58) – Ciaccherri (Chitoşcă '89). Antrenor: Costel Enache

Cartonaşe galbene: Benzar '24, Ov. Popescu '29, Alibec '43 / Miron '17, Burcă '43, Muşat '89

Arbitri: Sebastian Colţescu



Steaua se impune fara gol primit cu Botosani