Liga 1

Steaua umileste Astra si urca pe primul loc

Victorie la scor de neprezentare obtinuta de Steaua, joi seara, pe teren propriu, in fata campioanei Astra Giurgiu, scor 3-0 (3-0). Steaua a urcat dupa acest rezultat pe primul loc in clasament.

Citește și... Asa am trait: Steaua - Astra 3-0. Alibec isi executa fosta echipa

Meciul a fost decis practic in primele 45 de minute, cand Denis Alibec a marcat doua goluri si a oferita o pasa fabuloasa pentru reusta lui Tanase.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 10 dupa o lovitura de la 11 metri obtinuta de Momcilovic la un duel cu Geraldo in marginea careului.

Alibec, jucator care ratase un penalty in meciul cu ASA din ultima etapa a sezonului regulat, a transformat cu un sut in forta pe centrul portii.

Acelasi Alibec, capitanul Stelei, a dublat avantajul ros-albastrilor in minutul 25 dupa ce a scapat singur cu portarul la o gafa a lui Sapunaru. Portarul Iliev a respins primul sut, cu stangul, insa mingea i-a revenit lui Alibec si acesta a trimis-o in poarta cu celalalt picior.

Minutul 31 a adus golul de 3-0 al Stelei dupa o faza creata de fostii astrali Boldrin, De Amorim si Alibec, care i-a pasat in stil rabona lui Tanase. Decarul stelist a finalizat cu un sut plasat sub bara.

Astra a ratat cea mai mare ocazie a reprizei prin Niculae in minutul 36, cand Nita s-a opus in extremis la o faza unu contra unu.

Fara Alibec si Popescu, schimbati din cauza unor accidentari, Steaua a tinut de scor in partea secunda, o repriza in care Astra a cautat aproape cu disperare golul de onoare, fara succes insa.

Caseta tehnica

Steaua: Niţă - Pleaşcă, Moke, Bălaşa, Momcilovic - O. Popescu (V. Achim 43'), Boldrin, Enache, F. Tănase (Man 71')- Alibec (Gnohere 37'), De Amorim. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Astra: Iliev - G. Alves, Săpunaru, Oros (Florea 46') - Stan, Seto (S. Buş 46'), Boubacar, Junior Morais - Ioniţă, Niculae (Balaure 65'), Teixeira. Antrenor: Marius Şumudică.

Cartonaşe galbene: Boldrin 49', Enache 66'/Alves 9', Săpunaru 52'.



Steaua umileste Astra si urca pe primul loc