Liga 1

Steaua trage cu dintii pentru o victorie la limita cu Astra

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

De cinci ani nu mai castigase Steaua pe terenul rivalei Astra si a facut-o, luni seara, cu 1-0, in penultima etapa a playoff-ului Ligii 1. Vedeti aici clasamentul inaintea ultimei etape. Meciul a fost live text in aceasta pagina.

Harlem Gnohere, jucator titularizat alaturi de Denis Alibec in atacul Stelei, a marcat unicul gol al meciului cu o reluare simpla din fata portii in minutul 12.

Astra Giurgiu a dominat meciul in marea majoritate a timpului si a ratat ocazii monumentale in special in partea secunda.

Steaua a tras de timp la modul grosier in finalul partidei si s-a chinuit teribil pentru a mentine avantajul minim de pe tabela.

Un 1-0 care o readuce pe Steaua la egalitate cu Viitorul inaintea ultimei etape a sezonului, insa echipei bucurestene nu-i este de ajuns victoria in meciul cu CS Universitatea Craiova si are nevoie de formatia lui Gheorghe Hagi sa se incurce acasa cu CFR Cluj.

Steaua a deschis scorul la prima oportunitate dupa o faza creata de doi fosti jucatori ai Astrei, Boldrin si Alibec, ultimul centrand decisiv in fata portii pentru reluarea lui Gnohere.

Replica Astrei nu s-a lasat prea mult asteptata si Budescu a ratat de putin poarta in minutul 14 cu un sut din afara careului.

Pana la pauza gazdele au mai ratat doua bune sanse prin Bus si Niculae, in timp ce singura ocazie a Stelei a venit din piciorul lui Momcilovic.

Partea secunda a apartinut in totalitate Astrei, in conditiile in care Gnohere n-a mai putut continua dupa pauza si Steaua a trimis doi inchizatori, Muniru si Achim, care au redus considerabil ritmul de joc al ros-albastrilor.

Nita a facut adevarate minuni in poarta Stelei, blocand sutul lui Ionita din minutul 62 si mingea lui Bus din minutul 66, pentru ca in minutul 67 sa fie ocrotit de sansa la mingea pe care fostul rapidist Ionita a trimis la o palma de bara din dreapta.

Acelasi Ionita a creat o noua faza formidabila in minutul 72 oferindu-i pasa lui Bus in pozitie de finalizare, insa Nita s-a opus o data in plus.

Steaua a avut sansa inchiderii meciului in minutul 89 la pasa lui Alibec pentru Muniru, insa ghanezul n-a avut suficienta forta pentru a inscris singur cu Lung.

Astra Giurgiu: Silviu Lung - Oros (Boubacar '57), Fabricio, Săpunaru, Nicoară (Belu '82) - Al. Stan, Takayuki, Al. Ioniţă - Budescu - Buş, D. Niculae (Florea '56). Antrenor: Marius Şumudică.

Steaua: Niţă – Pleaşcă, Bălaşa (Tamaş '77), Moke, Momcilovici – Popescu (Achim '56), Boldrin - Jakolis, Alibec, Tănase – Gnohere (Muniru '46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Cartonaşe galbene: Nicoară '43, Fabricio '74, Florea '76, Buş '82 / Ov. Popescu '9, Bălaşa '69, Jakolis '73, Tamaş '80, Niţă '86, Pleaşcă '90+4.

Arbitri: Alexandru Tudor - Mircea Orbuleţ, Ciprian Danşa - George Rădulescu.



Steaua trage cu dintii pentru o victorie la limita cu Astra