Liga 1

Steaua termina turul pe locul secund dupa 2-1 in deplasare cu CSMS Iasi

Campioana Steaua a revenit la Iasi, acolo unde cu doar cateva luni in urma obtinea titlul in Liga 1 dupa un 0-0 prea putin glorios.

De aceasta data echipa ros-albastra a castigat intalnirea cu CSMS Iasi, scor 2-1, prin golurile marcate Alexandru Chipciu si Aymen Tahar, ambele reusite in partea secunda.

Pentru ieseni a redus din diferenta Vasile Gheorghe in prelungirile partidei, dar pentru gazde a fost prea tarziu pentru a forta o egalare in extremis.

Steaua ajunge la cota 25 puncte in urma acestui nou succes, al patrulea in ultimele cinci etape, si termina turul de campionat pe locul al doilea, la doua puncte in spatele liderului Astra Giurgiu, si la doua puncte in fata principalelor urmaritoare, Viitorul si Pandurii.

Mirel Radoi a inceput meciul din Copou cu Rares Enceanu in pozitia de varf impins, insa tanarul jucator venit de la Brasov s-a accidentat dupa doar 19 minute si a fost inlocuit cu Tahar. O mutare care pana la urma s-a dovedit extrem de inspirata pentru economia rezultatului final.

Faza controversata in minutul 32 la o faza fixa executata de Stanciu din afara careului. Frasinescu l-a busculat in careu pe Varela si centralul Cristi Balaj a acordat lovitura de la 11 metri fara sa mai stea pe ganduri. A uitat insa de semnalizarea de la margine a tusierului Aurel Onita si intr-un final a revenit asupra deciziei intorcand penalty-ul intr-o libera indirecta pentru gazde.

Steaua a continuat sa preseze, fara insa a-si crea ocazii la poarta lui Caparco, exceptie facand sutul lui Stanciu din minutul 42, fara ca mingea sa prinda cadrul portii.

La patru minute dupa pauza Steaua a dat lovitura prin Chipciu. Acesta s-a aflat excelent demarcat la bara a doua si a transformat centrarea lui Kharja in al 5-lea sau gol in acest sezon de Liga 1, ajungand la egalitate cu Alibec (Astra) si Gnohere (Dinamo).

Kharja si Chipciu au aratat ca se inteleg de minune si in minutul 70, cand marocanul a centrat din nou in careu pentru colegul sau, iar internationalul nostru a ratat de putin cadrul portii cu o lovitura de cap.

CSMS Iasi a ratat cea mai mare ocazie a meciului in minutul 78. Piccioni l-a incercat pe Nita cu un sut pe centrul portii, acesta a respins in fata dar pana la Boiciuc, care insa nu a nimerit spatiul portii.

Un minut mai tarziu Steaua a razbunat aceasta ocazie printr-un contraatac initiat din propria jumatate. Kharja l-a deschis in dreapta pe Stanciu, iar acesta a pasat decisiv la a doua bara pentru plonjonul lui Tahar.

In primul minut din cele trei suplimentare gazdele au marcat golul de onoare prin Vasile Gheorghe, o reusita care nu a mai schimbat insa destinatia celor trei puncte.

CSMS Iasi: Caparco - Voicu, Mihalache, Frasinescu, Ciuca - Mitic, Enescu (Piccioni '57) - Viveiros (Boiciuc '77), Grigorie (V. Gheorghe '57), Bole - Golubovici. Antrenor: Nicolo Napoli.

Steaua: Nita - Rapa, Varela, Tosca, Guilherme - Kharja, Filip, Stanciu (Muniru '87) - Popa (Ontel '90+2), Chipciu, Enceanu (Tahar '19). Director sportiv: Mirel Radoi.

Cartonase galbene: Enescu '14, Voicu '58 / Ad. Popa '57, Nita '85

Arbitri: Cristian Balaj - Aurel Onita, Ciprian Dansa - Florin Mazilu.



Steaua termina turul pe locul secund dupa 2-1 in deplasare cu CSMS Iasi