Liga 1

Steaua salvata de tineri la Chiajna

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Condusa pe dificilul teren al Concordiei Chiajna dupa reusita lui Marian Cristescu din debutul reprizei secunde, Steaua a  intors rezultatul pana la final prin doua goluri ale jucatorilor tineri din lot, Daniel Benzar si Dennis Man.

O victorie cu 2-1 prin care Steaua pastreaza contactul cu echipele din fruntea clasamentului, FC Botosani si CFR Cluj, fiecare cu cate zece puncte dupa patru etape.

Steaua s-a instalat in jumatatea adversa inca din debut si Daniel Benzar, una dintre surprizele lui Dica in primul 11, relua in minutul 2 peste poarta din centrarea lui De Amorim.

Prima ocazie adevarata s-a lasat asteptata pana in finalul reprizei, cand Gnohere l-a testat pe portarul Balgradean cu un sut in forta din afara careului. 

Oaspetii au cautat fara succes deschiderea scorului pana la finalul reprizei, ultima tentativa de a modifica tabela apartinandu-i lui Pleasca. Sutul fundasului dreapta stelist s-a dus peste poarta.

Dica a mutat la pauza cu Man si Popescu in locul lui Grecu, respectiv Morais, si jocul a continuat dupa aceleasi coordonate, cu mentiunea ca cei de la Chiajna s-au aratat mai prezenti pe faza ofensiva.

La una dintre actiunile rapide de atac ale gazdelor a venit si deschiderea scorului. Fota a patruns in viteza pe stanga si a centrat decisiv pentru reluarea lui Cristescu din centrul careului.

Aflat la finalizare fara om in marcaj, daca facem abstractie de pozitia spectatorului afisata de catre De Amorim, Cristescu l-a invins pe Nita cu o puternica lovitura de cap pe centrul portii.

Steaua s-a aruncat in atac si putea egala dupa doar cateva minute la sutul violent trimis de Gnohere, mingea fiind scoasa in corner de Balgradean cu o parada pe masura executiei atacantului francez.

Egalarea a venit in cele din urma din piciorul tanarului Benzar, jucator care a finalizat cu o executie spectaculoasa din interiorul careului. A fost prima reusita in Liga 1 Betano pentru jucatorul imprumutat de la Viitorul.

Cu Gnohere si Alibec in teren, Steaua a presat cu toate linii si golul victoriei avea sa fie adus in minutele de final de un alt tanar jucator, Man.

Momcilovic a centrat din stanga, Balgradean scapa mingea din maini si Man pe faza o impinge in poarta dintr-un metru.

La ultima faza a meciului Gnohere avea sa piarda un nou duel cu Balgradean la o actiune unu contra unu, astfel ca s-a terminat Concordia – Steaua, 1-2.

Caseta tehnica

Concordia Chiajna: Bălgrădean – Feussi (Munteanu '78), Tipuric, Albu, Bucurică – Kortzorg, V. Gheorghe – Grădinaru, Cristescu (Zeba '83), Fota – Pena (Batin '66). Antrenor: Vasile Miriuţă.

Steaua: Niţă – Pleaşcă, Larie, Bălaşa, Momcilovic – Morais (Popescu '46), Achim – Grecu (Man '46), D. Benzar, De Amorim (Alibec '61) – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: Pena '13, Bălgrădean '88

Arbitri: Alexandru Tudor  - Ciprian Danşa, Gabriel Bârjac - Adrian Cojocaru.



Steaua salvata de tineri la Chiajna