Liga 1

Steaua ramane in spatele lui ASA, dupa 2-2 in compania Chiajnei

Campioana in exercitiu a Ligii 1 a ratat sansa revenirii pe primul loc in clasament, dupa remiza spectaculoasa inregistrata, duminica seara, scor 2-2, in compania celor de la Concordia Chiajna. A fost o seara de poveste pentru "arbitrul sinucigas" Sebastian Coltescu, care a dictat usor, inimaginabil de usor, doua lovituri de pedeapsa, transformate de Stanciu si Boldrin. Apoi, Concordia a intrat in avantaj dintr-o lovitura libera cum numai Coltescu putea acorda. Inexistenta, desigur. Iancu a inscris singurul gol regulamentar, sa ii spunem, cu un sut frumos, bara-gol, din pasa lui Cristi Tanase.

Steaua a inceput meciul in jumatatea adversa de teren, cu Tanase si Chipciu amenintand in careul lui Matache. In minutul 14, Constantin Musat s-a aparat foarte bine in fata lui Adi Popa, aflat in pozitie de finalizare in marginea careului mic.

La urmatorul atac, Nicusor Stanciu a reluat cu capul alaturi o minge centrata de Cristi Tanase.

Monologul Stelei l-a adus pe acelasi Tanase intr-o situatie promitatoare, decarul ros-albastrilor trimitand defectuos din unghi.

Coltescu, cunoscut de microbisti drept un simpatizant al Stelei, si-a facut numarul in minutul 28 cu un penalti hilar dictat in favoarea campioanei en-titre. Stanciu si-a trecut in cont cel de-al 5-lea gol in ultimele 3 jocuri in tricoul Stelei.

In finalul primei parti, "Printul" Cristea a oferit o centrare excelenta de la coltul terenului, iar Cojocaru a scos in-extremis din fata lui Marius Pena.

Jocul s-a reluat cu o noua decizie caraghioasa a centralului craiovean, care a indicat punctul cu var pentru a doua oara dupa un contact, daca a existat, in afara suprafetei de pedeapsa intre Guilherme si Daniel Florea. Florea a tras pe centrul portii inainte de fluierul arbitrului. A primit cartonasul cuvenit, Chiajna a schimbat executantul si brazilianul Boldrin a restabilit egalitatea.

Coltescu s-a intors un cu totul alt om de la cabine, fluierand inca o data in favoarea ilfovenilor pentru un hent care nu a existat la Alin Tosca. Boldrin a adus-o pe Concordia in avantaj din lovitura libera rezultata, pe fondul unei greseli de pozitionare a goalkeeperului Cojocaru.

In minutul 70, Matache l-a blocat pe Tucudean in situatie de unu la unu.

Primul si singurul gol "pe bune" a purtat semnatura lui Iancu, introdus in partea secunda de Costel Gilca. Tanase a asezat pentru Iancu la 16 metri, iar fostul jucator al Viitorului a trimis in diagonala, mingea izbind stalpul portii in drumul ei spre plasa.

Rusescu a incheiat seara printr-o executie in forta, insuficienta insa pentru a-l destabiliza pe Matache.

Steaua: Cojocaru - Rapa, Varela, Tosca, Guilherme (Rusescu 85) - Prepelita, Breeveld (G. Iancu 58) - A. Popa (G. Tucudean 66), N. Stanciu, Tanase - Chipciu

Chiajna: Matache - Vagner (Al. Stan 46), Dragarski, Bagaric, Musat - Maftei - Florea (Purece 80), Boldrin (Fl. Ilie 90), Serediuc, Cristea - Pena

Arbitru: Sebastian Coltescu (Craiova)

Cartonase galbene: A. Tosca 62, Rusescu 88/ T. Serediuc 36, D. Florea 54, Bagaric 59, Al. Stan 71, Matache 89

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Nationala (Bucuresti)

Spectatori: 4000



Steaua ramane in spatele lui ASA, dupa 2-2 in compania Chiajnei