Liga 1

Steaua o bate pe Dinamo si continua cursa pentru titlu

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Schimbarea numelui s-a dovedit cu noroc pentru Steaua, echipa care castiga dupa aproape doi ani impotriva lui Dinamo, scor 2-1, duminica seara, in etapa a 3-a din playoff. Un meci care a avut o doza insemnata de dramatism pe final, doi jucatori eliminati si un super gol marcat de Alibec. Steaua egaleaza Viitorul in clasament si o lasa pe Dinamo la sapte puncte in spate.

Steaua a inceput in ofensiva meciul si dupa zece minute echipa lui Laurentiu Reghecampf a deschis scorul printr-un sut de mare atacant din partea lui Alibec.

Capitanul stelist a primit la peste 30 de metri de la Momcilovic si l-a executat pe Cerniauskas cu un sut langa bara.

Obligata sa iasa la joc dupa primirea devreme a golului, Dinamo a urcat liniile si abia in minutul 30 “cainii” si-au trecut in cont cea mai mare ocazie de gol.

Nita nu s-a inteles cu oamenii din linia de aparare, dar tot el a respins in extremis cu varful degetelor in afara terenului lobul incercat de Hanca din afara terenului.

Acelasi Nita a salvat-o pe Steaua la ultima faza a primei reprize, cand a scos in extremis in corner mingea trimisa pe poarta de Oliva dintr-o lovitura libera.

Dinamo a inceput in forta partea secunda si a sufocat-o pe Steaua, iar pe acest fond egalarea a venit in mod firesc dupa o lovitura de la coltul terenului. Nemec a pus capul in sase metri si a reluat decisiv.

Intr-un moment de ratacire a jocului, Steaua a ratat sansa golului doi in minutul 69 prin De Amorim. Acesta a fost blocat de Cerniasukas in cativa metri la o minge a lui Enache deviata de un aparator dinamovist.

Schimbare inspirata de Reghecampf in minutul 74, cu Boldrin in locul lui De Amorim. La doar a doua atingere de balon mijlocasul brazilian a readus-o pe Steaua la conducere dupa o faza creata de Alibec.

Acesta a protejat in marginea careului in duel cu Mahlangu si l-a deschis in careu pe Momcilovic, care l-a depasit pe Romera din preluarea cu pieptul si a intors decisiv pentru Boldrin in fata portii.

Steaua a ramas in zece jucatori dupa eliminarea lui Pintilii in minutul 87, iar Dinamo s-a aruncat in ofensiva, insa echilibrul numeric avea sa fie refacut in prelungiri. Busuladzic a fost trimis si el la cabine dupa al doilea galben incasat.

Dinamo a ratat ultima ocazie a meciului la lovitura de cap a lui Rivaldinho in bara in urma unui corner.

Caseta tehnica

Steaua: Niţă – Pleaşcă, Pintilii, Moke, Momcilovici – Muniru, Ov. Popescu – Enache, Fl. Tănase (Achim '90), De Amorim (Boldrin '74) – Alibec (Gnohere '82). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo: Cerniauskas – Romera, Nedelcearu, M. Popescu, St. Filip – Busuladzici, Mahlangu (Rivaldinho '83) – Hanca, Bawab (Nistor '68), Oliva (P. Petre '58) – Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Muniru '52, Fl. Tănase '72, Pintilii '80, '87, Ov. Popescu '85 / Busuladzici '36, '90+3, Nedelcearu '45, Oliva '48.

Cartonaşe roşii: Pintilii '87 / Busuladzici '90+3

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Valentin Avram, Alexandru Cerei (asistenţi) - Andrei Chivulete (rezervă).



Steaua o bate pe Dinamo si continua cursa pentru titlu