Liga 1

Steaua invinge Viitorul dupa un meci de o singura repriza

Steaua s-a impus fara probleme, duminica seara, in fata celor de la Viitorul, cu 2-0, intr-un meci din etapa a 15-a din Liga 1. Boldrin din penalty si Momcilovic inca din prima repriza. In urma acestui rezultat Steaua a refacut diferenta de trei puncte fata de Universitatea Craiova, principala urmaritoare din fruntea clasamentului.

Viitorul a inceput mai bine meciul si a ratat o prima ocazie in minutul 4 prin Iancu dupa o gafa uriasa comisa de Muniru in preajma propriului careu. Acesta a trimis cu capul pana la Iancu si sutul acestuia a fost blocat de Nita.

Primul sut al Stelei pe poarta celor de la Viitorul a venit in minutul 11, cand De Amorim a intrat in centru si a tras in bratele lui Rimniceanu.

Steaua a deschis scorul in minutul 17 prin Boldrin, jucator care a transformat o lovitura de la 11 metri obtinuta de Popa in duel cu Hodorogea.

Momcilovic a majorat avantajul Stelei dupa o faza fixa in minutul 23. Boldrin a miscat pentru Tamas dintr-o lovitura libera obtinuta de Popa, fundasul a incercat sutul, dar in cele din urma a deschis in stanga la Popa. Mingea capitanului stelist a ajuns in fata portii si Momcilovic a impins-o in poarta la coltul scurt.

Viitorul a reactionat in minutul 28 prin Iancu, jucator scapat pe stanga in careul stelist, insa portarul Nita a iesit decisiv dintre buturi si l-a blocat pe decarul constantenilor.

Ocazie pentru Viitorul de a reveni in meci la sutul lui Iancu din minutul 37. Nita a blocat mingea trimisa pe coltul scurt, dupa ce anterior retinuse sutul lui Coman. Steaua a replicat printr-un sut din afara careului incercat de Enache.

Finalul primei reprize s-a tensionat dupa un fault comis de Purece asupra lui Muniru la centrul terenului. Mijlocasul stelist a ramas intins pe gazon si a avut nevoie de ingrijiri medicale pe margine. Tamas a luat galben pentru proteste, iar MM Stoica a fost la un pas sa intre in teren pentru a-i cere socoteala arbitrului. Purece a scapat fara cartonas.

Dupa o prima repriza foarte buna intre buturile steliste, portarul Nita a fost aproape sa comita o gafa in minutul 59, cand a scapat din maini un sut din afara careului. Mingea a iesit intr-un corner ramas fara rezultat.

Uriasa ocazie a Stelei in minutul 70 dupa o centrare a lui Enache din flancul drept in mijlocul careului. Aganovic rateaza in doua randuri singur cu portarul, dupa care De Amorim trage pe langa poarta.

Nita a scos de sub bara in corner in prelungiri o minge trimisa de Purece din afara careului, aceasta fiind ultima ocazie a meciului.

Steaua ajunge astfel la 11 victorii in 12 meciuri disputate cu Viitorul in campionat.

Steaua: Nita - O. Popescu, Tamas, Moke, Momcilovic - Achim (Aganovic 50'/Tosca 75'), Muniru (Bourceanu 50'), Enache, Boldrin, De Amorim - Popa. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Viitorul: Rimniceanu - Hodorogea, Tiru, Brandan (C. Ganea 34'), Boli - R. Marin, Nedelcu, Purece - Chitu, G. Iancu (A. Stoica 46'/Cicaldau 71'), F. Coman. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonase galbene: Tamas 43', Bourceanu 90'+3'/Tiru 22', Coman 56'.



Steaua invinge Viitorul dupa un meci de o singura repriza