Liga 1

Steaua invinge CFR Cluj si urca pe primul loc provizoriu

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial/

Steaua castiga cu 2-0 (0-0) duelul cu CFR Cluj din prima etapa a playoff-ului dupa un joc in care a aratat o crestere semnificativa de forma comparativ cu ce ne-a obisnuit pana acum in acest an. Gnohere si Popescu au marcat golurile ros-albastrilor pe final de meci, ultimul cu o executie spectaculoasa din lovitura libera. Steaua este noul lider al clasamentului.

Meciul a inceput abrupt fara clasica perioada de tatonare peste care cele doua echipe au trecut rapid. Astfel, prima ocazie a aparut in minutul 12 cand portarul stelist Nita a deviat cu piciorul in transversala o minge trimisa de Omrani.

Steaua a replicat dupa un sfert de ora la mingea trimisa pe jos de Boldrin din afara careului, portarul Minca fiind obligat sa respinga in corner.

Ovidiu Popescu a ratat o si mai mare ocazie pentru Steaua in minutul 36 dupa o lovitura libera obtinuta de Alibec in marginea careului. Popescu a trimis direct pe poarta si mingea a intalnit bara.

Citește și... Asa am trait Steaua - CFR Cluj 2-0

In partea secunda jocul nu a mai fost la fel de spectaculos in primele minute, patrunderea lui Paun singur cu Nita in minutul 62 fiind prima mare ocazie de gol. Mijlocasul ofensiv al celor de la CFR Cluj a pierdut un moment privind spre asistent si i-a permis portarului stelist sa intervina decisiv. Pe reluare s-a vazut o pozitie de offside la Paun ramasa nesemnalizata.

Un minut mai tarziu Steaua a ratat o ocazie monumentala prin Tanase. Singur cu toata poarta in fata decarul stelist a reluat cu latul neverosimil peste poarta.

In minutul 69 Alibec si-a creat singur o sansa de gol dupa ce l-a depasit spectaculos pe Larie, insa sutul capitanului de la Steaua a trecut alaturi.

Citește și... Becali exuberant dupa 2-0 cu CFR. Vorbeste de Liga Campionilor

Intrat in teren in minutul 65 in locul lui De Amorim, Gnohere a deblocat tabela cu patru minute inaintea finalului la urcarea lui Popescu si pasa perfecta a acestuia in fata portii. O reluare sigura, decisiva din partea atacantului francez ajuns la cota trei goluri pentru Steaua.

Tanase a obtinut o lovitura libera in minutul 90 la 31 metri de poarta adversa, usor lateral stanga, si Popescu a transformat-o in gol cu o executie perfecta la vinclu.

Steaua Bucureşti: Niţă - Enache, Bălaşa, Tamaş, Momcilovici - Ov. Popescu, Muniru (Pintilii '57) - Jakolis, Boldrin (Fl. Tănase '46), De Amorim (Gnohere '64) - Alibec. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

CFR Cluj: Mincă - Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora - Nascimento (Gomelt '59), L. Rus - C. Deac, Păun, Nouvier (Bud '46) - Omrani (Sorsa '76). Antrenor: Vasile Miriuţă.

Cartonaşe galbene: Muniru '45+1, Pintilii '64, Alibec '88 / Nascimento '56, Larie '68, Camora '81.

Arbitri: Radu Petrescu (central) - Adrian Radu Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu (asistenţi) - Marius Avram (rezervă).



Steaua invinge CFR Cluj si urca pe primul loc provizoriu