Liga 1

Steaua castiga cu Timisoara dupa un meci modest

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Punctaj maxim pentru Steaua dupa doua etape in Liga 1, echipa pregatita de Nicolae Dica impunandu-se, vineri seara, cu 1-0 (0-0), in deplasare cu ACS Poli Timisoara. Unicul gol al meciului a fost marcat de Harlem Gnohere in partea secunda.

O prima repriza extrem de tensionata pe Bega care a culminat in minutele suplimentare cu eliminarea lui Alexandru Munteanu de la gazde pentru un fault dur asupra lui Junior Morais.

Jocul a fost extrem de fragmentat, cu numeroase intrari la limita regulamentului in special din partea gazdelor care i-au luat tare pe stelisti inca de la inceput.

Prima sansa a meciului a apartinut Stelei la un sut incercat de Alibec din lovitura libera in minutul 6. Mingea a fost blocata in doua randuri de aparatorii gazdelor.

Asa am trait ACS Poli Timisoara - Steaua 0-1

Budescu a incercat apoi, in minutul 17, un sut cu exteriorul din afara careului si mingea a trecut putin pe langa poarta.

Moment controversat in minutul 24 la ciocnirea dintre Alibec si portarul Straton. A existat un contact acolo si timisorenii solicita al doilea galben pentru atacantul stelist. Centralul Chivulete a indemnat insa la calm.

Echilibrul numeric al partidei s-a rupt in prelungirile reprizei dupa ce Munteanu a intrat tare cu talpa asupra lui Morais si a primit al doilea galben.

Dica a mutat la pauza cu Teixeira in locul lui Tanase, dar prima ocazie a reprizei avea sa fie ratata de Alibec. Acesta a primit de la Enache in interiorul careului, insa a ratat complet executia trimitand pe langa poarta.

O noua sansa pentru Steaua irosita in minutul 53 prin Teixeira. Reluare slaba cu capul pe langa poarta din partea portughezului la o centrare oferita de Enache pe bara a doua.

Steaua a deschis scorul prin Gnohere in minutul 61 la putine minute de la intrarea francezului in joc. Enache a trimis la urmarire pentru Budescu si centrarea acestuia in forta a fost reluata de Gnohere cu latul in poarta.

Acelasi Gnohere a fost aproape de dubla in minutul 89, cand a reluat din prima peste poarta, faza la care fanionul de la margine a ramas jos.

Moment controversat la ultima actiune a meciului. Asistenul din cealalta jumatate de teren a semnalizat un hent comis de Teixeira, dar centralul Chivutele a trecut peste spre indignarea banatenilor.

Caseta tehnica

ACS Poli Timişoara:  Straton - V. Creţu, Melinte, Cînu, Ţigănaşu - Artean, Soljic (Croitoru '78) - A. Munteanu, Vaşvari (Ciucur '46), Bîrnoi - C. Bud (Doman '56). Antrenor: Ionuţ Popa

Steaua: Niţă - Enache, Larie, Bălaşa, Momcilovic - Pintilii (Popescu '68) , J. Morais - Man, Budescu, Fl. Tănase (Teixeira '46) - Alibec (Gnohere '59). Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Ţigănaşu '5, Vaşvari '17, Munteanu '35, '45+1, Creţu '79, Melinte '90+5 / Alibec '22, Larie '36, Popescu '79, Teixeira '88, Man '90+3

Cartonaş roşu: Munteanu '45+1

Meciul a fost arbitrat de Andrei Chivulete.



Steaua castiga cu Timisoara dupa un meci modest