Liga 1

Steaua castiga in prelungiri cu Voluntari. Man, omul decisiv

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial/

Denis Man a marcat cu capul in prelungirile partidei cu FC Voluntari golul de 2-1 al unei victorii chinuite. Constantin Budescu deschisese scorul dintr-o lovitura de la 11 metri in minutul 34, dupa care ilfovenii au egalat prin Adrian Balan la zece minute dupa pauza.

Voluntari a avut prima sansa de a marca prin Deac a carui lovitura de cap a trecut pe langa poarta in minutul 5.

Anterior acestei faze, in minutul 3, Budescu trimisese pe langa direct dintr-o lovitura libera din marginea careului ilfovenilor.

Primul sut pe poarta al meciului a apartinut celor din Voluntari in minutul 17, insa a fost o minge de antrenament pentru portarul stelist Nita.

Doua minute mai tarziu aparea si prima oportunitate pentru Steaua la o centrare de pe dreapta pentru Gnohere. Atacantul francez a ratat complet executia trimitand cu capul mult peste poarta.

Centrare inselatoare a lui Budescu din corner in minutul 23 si portarul Balauru a fost obligat la o interventie decisiva cu o mana.

Steaua a inceput sa preseze din ce in ce mai tare si un nou sut spre poarta adversa a aparut dupa o noua faza fixa. Budescu a centrat intr-un careu aglomerat, Maftei a respins in afara suprafetei de pedeapsa, iar Morais si-a incercat fara succes sutul de la distanta.

Cea mai mare ocazie a Stelei a venit in minutul 26 la lovitura de cap a lui Tanase din centrarea lui Enache.

Pe fondul unei presiuni tot mai accentuate, Steaua a deschis scorul in minutul 34 prin Budescu, jucator care a transformat o lovitura de la 11 metri obtinuta de Tanase.

Alibec intra la pauza, Voluntari marcheaza

Intrat in debutul partii secunde in locul lui Gnohere, extrem de sters in primele 45 de minute, Alibec a avut nevoie de doar 20 de secunde pentru a-si trece in cont o sansa de gol.

Ocazie monumentala ratata de Man singur cu portarul advers in minutul 50 la o nesincronizare a stoperilor de la Voluntari.

La prima aparitie periculoasa in jumatatea adversa in repriza secunda, Balan a primit balonul in marginea careului si l-a executat pe Nita cu un sut pe coltul scurt.

Steaua a revenit furios in atac si Man a trimis in transversala dupa numai un minut de la egalare. O noua ocazie in minutul 59 la mingea intoarsa de Tanase pentru sutul lui Teixeira. Portughezul de 36 ani nu a prins cadrul portii dintr-o pozitie ideala.

Sansa buna irosita de Steaua in minutul 65 la o lovitura libera obtinuta de Tanase. Budescu a trimis peste zid si poarta.

Alibec a iesit la rampa in minutul 67 cand, intr-un moment de criza ofensiva a Stelei, a inventat un sut din afara careului care l-a pus in dificultate pe Balauru.

Cu un sfert de ora inaintea finalului de meci Dica l-a aruncat in lupta si pe De Amorim intr-o tentativa disperata de a forta obtinerea victoriei.

In primul din cele patru minute de prelungiri tanarul Man a marcat golul victoriei steliste cu o lovitura de cap dupa o centrare a lui De Amorim de la limita terenului.

Caseta tehnica

FC Steaua: Nita - Enache, Larie, Balasa, Junior Morais - Ov. Popescu (Teixeira '51), Pintilii - Man, Budescu, Fl. Tanase (De Amorim '77) - Gnohere (Alibec '46). Antrenor: Nicolae Dica.

FC Voluntari: Balauru - Maftei, Balaur, M. Popescu, Acsinte - Rauta, C. Lazar (Tudorie '46) - G. Deac (Ivanovici '46), Marinescu, Olteanu - Ad. Balan (Tabacariu '75). Antrenor: Claudiu Niculescu. Cartonase galbene: Pintilii '6, Ov. Popescu '29, Gnohere '36 / Rauta '7, C. Lazar '32, Maftei '36, M. Popescu '65, Tabacariu '81.

Arbitru: George Catalin Gaman (Craiova); arbitri asistenți: Ciprian Florin Dansa (Oradea), Daniel Mitruti (Craiova); arbitru de rezerva: George Radulescu (Bucuresti)



Steaua castiga in prelungiri cu Voluntari. Man, omul decisiv