Liga 1

Steaua cade in minutul 92

Astra Ploiesti a castigat partida de pe teren propriu cu Steaua, 1-0, un meci de un nivel extrem de scazut. Fiecare echipa a avut cate un singur sut pe poarta, ambele dupa minutul 85. Cel expediat de Dica nu i-a pus probleme portarului, dar a intrat in plasa cel al lui Mihalache din minutul 92. Steaua ramane la 12 puncte de liderul Otelul si la 11 fata de Timisoara, in clasament, dupa etapa 25.
Desi s-a bucurat de o mare mediatizare, meciul Stelei de la Ploiesti putea sa treaca neobservat daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce s-a intamplat pe teren. Sutul lui Bonfim din minutul 2 ar fi dat impresia ca cel putin Steaua a inceput meciul cu gandul la atac.

Realitatea de pe gazon a fost insa alta. Niciuna dintre cele doua echipe n-a avut nicio treaba cu ofensiva in prima repriza, principala preocupare fiind apararea. Defensivele si inchizatorii celor doua echipe au fost cei mai activi in prima jumatate. Chiar si portarii au fost utilizati intens prin pasele trimise inapoi de fundasi.

Singurul moment care i-a facut pe spectatori sa tresara in prima repriza a fost cel din minutul 40, cand Tibor Selymes a cerut zgomotos penalty dupa ce Tigoianu a cazut in careul Stelei in fata lui Geraldo. Insa fundasul stelist reusise sa respinga mai intai mingea din fata lui Tigoianu, abia apoi cazand atacantul gazdelor.

Repriza secunda a adus mai mult fotbal. Jocul a ramas la fel de tacticizat si foarte inchis, insa din cand in cand s-au mai creat spatii de patrundere. In minutul 55 Onofras a creat prima faza de poarta mai importanta, sutul sau cu exteriorul din 10 metri trecand pe langa bara din dreapta. Dupa 3 minute Nicolita a aparut la finalizare, dar sutul sau din 15 metri a ocolit cealalta bara a portii lui Catalin Grigore.

Replica ploiestenilor a venit in minutul 59, dupa o centrare din lovitura libera a lui Junior Morais. Tatarusanu a interpretat gresit traiectoria mingii si a sarit pe sub centrarea de pe dreapta, insa Miranda nu a profitat si a reluat slab cu capul in marginea careului mic de unde stelistii au respins in disperare.

Sorin Cartu i-a aruncat in lupta si pe Dica si Burdujan in a doua jumatate a reprizei secunde, insa jocul de constructie al Stelei a fost la fel de lipsit de incisivitate. Imaginea meciului a fost salvata in minutul 85, cand s-a consemnat primul sut pe spatiul portii al partidei. Acesta i-a apartinut lui Dica, dar a fost si slab si chiar pe centrul portii, unde Grigore a retinut fara probleme.

Cand toata lumea credea ca meciul se indreapta la sigur spre o remiza alba, Astra nu a renuntat la lupta si N'Doye a creat prima ocazie de gol a ploiestenilor in minutul 91. Tatarusanu a scos in extremis de langa bara si a acordat corner. In urma loviturii de colt, mingea a fost respinsa din careu la Mihalache, iar acesta a reluat din voleu de la 20 de metri direct in poarta. Degeaba a urcat apoi si Tatarusanu in careul advers la un corner de pe dreapta al Stelei. Centrarea nici nu  a ajuns in fata portii si meciul s-a incheiat cu victoria Astrei.

Onlinesport: Irina Maxim


Steaua cade in minutul 92