Liga 1

Steaua blocata pe teren propriu de CSM Poli Iasi

Sursă foto: facebook.com/fcsbofficial

Steaua si CSM Poli Iasi au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), miercuri, intr-un meci din etapa a 5-a de campionat disputat pe Arena Nationala. Meciul a fost live text aici.

La prima actiune de atac a oaspetilor tabela s-a modificat in urma sutului din cadere trimis de Platini pe poarta Stelei. Totul a pornit de la o gafa a fundasului central Larie, depasit cu usurinta de septarul din Copou.

Steaua s-a napustit in atac si a ratat egalarea la faza urmatoare dupa o lansare a lui Golofca in stanga. Jucatorul transferat in urma cu doar cateva zile de la Botosani a pasat la intalnire in fata portii, iar Tanase a reluat slab in bratele portarului Kelava.

A urmat un minut mai tarziu sutul lui Alibec din afara careului care nu a prins poarta, iar Steaua a continua sa asedieze jumatatea adversa de teren.

Dupa lovitura de cap a lui Pintilii pe langa poarta din minutul 19, gazdele au ratat doua mari ocazii la aceeasi faza dupa un corner.

Mai intai Larie a reluat cu capul spre poarta, iar apoi pe respingere Alibec a trimis un sut in forta. La ambele mingi portarul Kelava s-a opus egalarii cu interventii fabuloase.

Citește și... Dica, ingrijorat de ratarile Stelei: “Pierdem campionatul daca jucam asa”

Partea secunda a debutat cu o mare sansa de gol pentru oaspeti la pasa lui Frasinescu pentru cursa lui Sin pe contraatac. Enache a fost depasit in viteza si doar interventia lui Nita a limitat proportiile scorului.

Steaua a restabilit egalitatea printr-un penalty transformat de Gnohere cu un sut pe jos. Centralul Iulian Calin a indicat punctul cu var de la 11 metri pentru un hent comis de Tiago Almeida la o centrare care-l cauta pe Balasa.

Dupa o fix o ora de la startul partidei Golofca a iesit la rampa cu o faza luata pe cont propriu finalizata cu sut peste poarta din afara careului.

Golofca a fost schimbat opt minute mai tarziu cu Benzar dupa ce acuzase o accidentare dupa un sprint si o pasa pentru Gnohere in fata portii.

Mare ocazie ratata de Alibec in minutul 74 cu un sut din interiorul careului la mingea intoarsa inteligent de Daniel Benzar. Portarul Kelava a avut o noua interventie salvatoare pentru CSM Poli Iasi.

Sansa de gol si pentru ieseni irosita patru minute mai tarziu de Cioinac la o centrare care l-a gasit pe acesta fara marcaj in careul stelist.

Citește și... Stoican explica disparitia de pe banca in timpul meciului cu Steaua

Daniel Benzar a ratat o mare ocazie in minutul 79 cu un sut pe jos din interiorul careului respins cu o mana de portarul Kelava.

Acelasi Kelava a blocat sutul lui Man in minutul 83 la o minge care l-a cautat initial pe Gnohere si care a fost respinsa defectuos de apararea ieseana.

Iesenii au ratat incredibil pe contraatac cu patru minute inaintea finalului prin fostul dinamovist Danu Spataru. Scapt singur cu Nita, jucatorul din Republica Moldova s-a pierdut cu firea si a tras slab fiind blocat.

Steaua: Niţă – Enache, Larie, Bălaşa, Momcilovici – Pintilii (Teixeira '46), Junior Morais – Man, Fl. Tănase (Gnohere '46), Golofca (D. Benzar '69) – Alibec. Antrenor: Nicolae Dică.

CSM Poli Iaşi: Kelava - Tiago, Cioinac, Frăsinescu, Sin - Qaka (Moisi '76), Chelaru - P. Mendes, Platini (Spătaru '83), Bădic - A. Cristea (Kizito '65). Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Niţă '89 / Qaka '18, Chelaru '82, Spătaru '90+3, Tiago '90+4.

Arbitri: Iulian Călin - Valentin Avram, Vlad Bârleanu - Adrian Comănescu.

Observatori: Adrian Vidan, Marian Ivan.



Steaua blocata pe teren propriu de CSM Poli Iasi