Liga 1

Steaua a uitat sa castige acasa. Al treilea 1-1 consecutiv

Sursă foto: facebook.com/fcsbofficial

Pentru a treia oara consecutiv in acest sezon de Liga 1 Betano Steaua a remizat, scor 1-1, pe teren propriu, dupa ce a fost condusa de echipa adversa. De aceasta data rolul oaspetilor a fost jucat de fosta campioana Astra Giurgiu. Un meci din care n-a lipsit tensiunea, fostul rapidist Alexandru Ionita fiind eliminat in finalul partidei.

Inceputul de meci a fost unul de cosmar pentru Steaua cu gol primit in minutul 7 si pierderea lui Teixeira, iesit de pe teren accidentat un minut mai tarziu.

Pentru al cincilea meci consecutiv pe teren propriu in acest sezon Steaua a primit gol, iar Astra este ultima echipa inscrisa pe lista marcatoarelor de pe Arena Nationala.

Nici nu se obisnuise Nedelcu cu postul de fundas central atribuit la Steaua ca tabela se si modifica la o faza creata de Ionita. Decarul Astrei l-a deschis ideal in fata portii pe Moise si acesta n-a ratat tinta, asa cum o facuse cu un minut mai devreme.

La un minut de la primirea golului Steaua a mai incasat o lovitura, Teixeira iesind accidentat de pe teren. O accidentare serioasa, jucatorul portughez mergand direct la vestiare fara sa mai astept intrarea lui Golofca in teren.

Steaua a cautat in permanenta golul, dar a abuzat de posesia prelungita a balonului si a irosit cele cateva sanse pe care le-a avut.

Sutul lui Balasa din minutul 17 din lovitura libera pe centrul portii in bratele lui Iliev, reluarea cu capul a lui Nedelcu din minutul 25 de asemenea pe portar si lovitura de cap complet ratata de Gnohere cu zece minute inaintea pauzei au fost fazele care au aratat neputinta Stelei la finalizare.

Pe acest fond de dominare a gazdelor Astra putea da lovitura in prelungirile reprize pe contraatac prin Mrzljak. Excelent lansat de Valentin Gheorghe, fostul jucator al celor de la Pandurii a sutat in Nita.

Partea secunda a inceput cu un contraatac taios al oaspetilor care l-a avut in prim plan pe Ionita si care putea aduce majorarea avantajului Astrei.

Steaua s-a zbatut in gol in pofida celor doua schimbari efectuate la pauza de Dica, Larie si Tanase intrand in locul lui Balasa, respectiv Man.

Egalarea a venit in cele din urma de la marcatorul de serviciu din acest sezon, Gnohere, atacantul francez marcand cu capul la devierea lui Achim dupa un corner in minutul 64.

In minutul 71 Golofca a trimis mingea in poarta la o pasa trimisa de Achim peste apararea adversa, insa reusita a fost anulata pentru o pozitie afara din joc.

Citește și... Gol anulat pe nedrept Stelei cu Astra (FOTO)

Ocazie uriasa ratata de Steaua prin Gnohere in minutul 78. Francezul a preluat in careu o minge lunga si a incearcat lobul peste Iliev. Bulgarul din poarta Astrei era batut, mingea a cazut insa pe transversala.

Echilibrul numeric al partidei s-a rupt in minutul 82 dupa ce Ionita a primit al doilea galben pentru o disputa cu Gnohere la un fault al francezului in atac. Spiritele s-au incins pe margine, unde Stancioiu de la Steaua a primit galben pentru atitudine nesportiva.

Caseta tehnica

Steaua: Niţă - R. Benzar, Nedelcu, Bălaşa (Larie '46), Pleaşcă - Achim, Ov. Popescu - Teixeira (Golofca '10), Man (Tănase '46), De Amorim - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Astra Giurgiu: Iliev - Belu, Bejan, Polczak, Stan (Radunovici '46) - Mrzljak, Dandea - Gheorghe, Ioniţă, Moise (Piţian '74) - Abang (Nicoară '65). Antrenor: Edi Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Benzar '69, Gnohere '80, Larie '82 / Gheorghe '24, Dandea '30, Moise '70, Ioniţă '80, '83

Cartonaş roşu: Ioniţă '83

Meciul a fost arbitrat de Adrian Viorel Cojocaru, ajutat de asistenţii Sebastian Eugen Gheorghe şi Vladimir Urzică.



Steaua a uitat sa castige acasa. Al treilea 1-1 consecutiv