Liga 1

Start in noul sezon de Liga 1. Botosani si FCSB deschid balul

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial

Editia cu numarul 104 a campionatului Romaniei debuteaza, joi seara, cu meciul dintre FC Botosani si FCSB, doua echipe care au evoluat sezonul precedent in playoff.

Cotele oferite de CASA Pariurilor
Botosani
4.55 | Egal – 3.55 | FCSB – 1.87

Pentru FC Botosani este al noualea sezon consecutiv pe prima scena a fotbalului romanesc, echipa lui Valeriu Iftime ramanand singura reprezentanta a Moldovei in Liga 1.

In pauza competitionala FC Botosani a ramas fara doi dintre cei mai importanti jucatori ai sezonului precedent. Este vorba de mijlocasul Jonathan Rodriguez, plecat la CFR Cluj, si de golgeterul Hamidou Keyta (14 goluri).

FCSB a avut o campanie de transferuri mai degraba moderata. Au venit fundasul Stipe Vucur, atacantul Zdenek Ondrasek, mijlocasul Andrei Cordea si fundasul Alexandru Cretu.

La capitolul plecari cei de la FCSB au renuntat la Dragos Nedelcu, imprumutat la Fortuna Dusseldorf, Lucian Filip transferat la Academica Clinceni si la “stranierii” Soiledis si Vukusic.

Intalniri directe

FC Botosani si FCSB s-au mai intalnit pana acum de 20 de ori in campionat. Doar o victorie obtinuta pana acum de gruparea din Moldova. Alte patru partide s-au incheiat la egalitate si FCSB a castigat de 15 ori.

O istorie a confruntarilor directe care incepe in 22 septembrie 2013 cu un 2-1 pentru FCSB la Botosani.

La returul acelei editii de campionat s-a inregistrat si cea mai mare victorie a ros-albastrilor bucuresteni, 4-0, in 31 marti 2014.

Unicul succes al celor de la Botosani dateaza din 29 iulie 2019, un 2-0 la Bucuresti.

FCSB a castigat cea mai recenta intalnire directe, scor 3-1, la Botosani, in playoff-ul editiei precedente de campionat.



Start in noul sezon de Liga 1. Botosani si FCSB deschid balul