Liga 1

Stanca a ingropat Steaua la Vaslui

Steaua a dominat prima repriza la Vaslui si a deschis scorul dupa pauza dar n-a fost suficient. Evolutia execrabila a lui Razvan Stanca a facut ca Vasluiul sa înscrie aproape la fiecare sut pe cadrul portii si sa câstige cu 3-1. De cealalta parte, Dani Coman a salvat Vasluiul în cel putin cinci situatii clare de gol.

Steaua a aratat mai multa pofta de joc în prima repriza, având perioade lungi de timp în care si-a dominat autoritar adversara. Vasluiul, în schimb, n-a aratat deloc ca o echipa gazda, aratând mai multa grija pentru aparare decât pentru atac, motiv pentru care pâna la pauza moldovenii nu si-au creat nicio ocazie de gol.

De cealalta parte, Steaua a avut trei mari sanse în prima repriza de a deschide scorul. În minutul 7 Cristi Tanase a sutat în forta din afara careului, dar Dani Coman a scos senzational de la vinclu. Portarul Vasluiului si-a salvat echipa si cinci minute mai târziu, la o reluare spectaculoasa a lui Raul Rusescu din careu, pentru ca în minutul 36 Coman sa respinga cu mare dificultate sutul destul de slab al aceluiasi Rusescu.

Sumudica a facut doua schimbari cu profil ofensiv la pauza, Stanciu si Sburlea intrând în locul lui Caue si Varga. Vasluienii au dat impresia pentru câteva minute ca preiau frâiele jocului, dar Steaua a înclinat iar terenul spre poarta lui Dani Coman.

Iar în minutul 51 Chipciu a deschis scorul pe o faza de contraatac initiata de Chiriches, continuata de Tanase, care a pasat decisiv de pe stânga pentru sutul din mijlocul careului. Steaua a avut de doua ori sansa sa-si majoreze avantajul în minutele urmatoare, dar Dani Coman a facut iar miracole. Mai întâi sutul lui Chipciu a fost deviat in extremis, pentru ca apoi sutul violent expediat de Pintilii sa fie respins în bara de portarul moldovenilor.

Dani Coman a avut cinci interventii salvatoare, iar Stanca a încasat gol la fiecare sut pe poarta. Steaua cu ocaziile, Vasluiul cu golurile.

Si cum în fotbal de cele mai multe ori ocaziile se razbuna, în minutul 60 Vasluiul a restabilit egalitatea la prima minge trimisa pe cadrul portii. Stanca a iesit total aiurea pe sub o centrare din corner de pe stânga, iar Celeban a profitat trimitând mingea în plasa din apropiere.

Golul egalizator a dat aripi galben-verzilor, care au mutat jocul în jumatatea de teren a echipei din Ghencea. Defensiva ros-albastrilor a dat semne de oboseala si de slabiciune, ocaziile s-au înmultit la poarta lui Stanca, iar cu un sfert de ora înainte de final Vasluiul a ratat o uriasa sansa de a trece în avantaj dupa ce sutul lui Ndoye a izbit încheietura barelor portii Stelei.

Când mai erau doar sapte minute pâna la expirarea timpului regulamentar de joc, Vasluiul a dat lovitura decisiva. Sânmartean a avut un moment de geniu, a sutat lobat de la 20 de metri lateral stânga si a dus Vasluiul în avantaj. Totul cu largul concurs al lui Razvan Stanca, portarul Stelei iesind din nou extrem de prost dintre buturi.

Celeban a trimis si el în transversala în minutul 87, în momente ale jocului în care apararea Stelei parea anesteziata. În poarta, Stanca a fost si mai aerian, astfel ca nu a fost greu pentru Marius Niculae sa-l învinga în minutul 88 cu un sut în diagonala de la 20 de metri, pentru un 3-1 care parea doar un vis la începutul reprizei a doua.



Stanca a ingropat Steaua la Vaslui