Liga 1

Sportivii nu mai sunt obligati sa ramana in cantonamente de la 1 iunie

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCDinamoOfficial

Chiar si asa, cluburile sunt obligate sa-si asume raspunderea legala pentru siguranta medicala a jucatorilor.

"Prin derogare de la prevederile stipulate în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 583/842/2020, structurile sportive pot desfăşura activitatea de pregătire sportivă şi pot participa la competiţii fără a fi necesară continuarea măsurii de cantonament închis, pe baza asumării răspunderii, în condiţiile legii, în cazul apariţiei unei infectări cu virusul SARS-CoV-2 în rândul propriilor sportivi şi staff tehnic.

“În cazul în care structura sportivă îşi asumă decizia de a renunţa la cantonamentul în regim închis, aceasta întocmeşte proceduri proprii, specifice ramurii sportive, care să stabilească măsuri pentru protejarea sănătăţii participanţilor la activitatea sportivă, în condiţiile legii.

“In cazul în care se produce infectarea cu SARS-CoV-2 a unui participant la activitatea de pregătire sportivă sau la competiţie, se aplică toate normele legale în vigoare cu privire la izolarea suspecţilor şi contacţilor acestora, procedurile de anchetă epidemiologică şi măsurile legale dispuse de organele abilitate", se precizeaza in ordinul comun emis de Ministerul Sanatatii si Ministerul Tineretului si Sportului.

Ordinul mai sus amintit a fost publicat, sambata, in Monitorul Oficial.Sportivii nu mai sunt obligati sa ramana in cantonamente de la 1 iunie