Liga 1

Sistemul cu playoff si playout are tot mai multi contestatari

Liga 1 s-a reformat in ultimii ani la sugestia televiziunilor care asigura mare parte din banii prin care multe dintre echipe reusesc sa supravietuiasca.

Astfel, de la sistemul cu 16 echipe si campionat normal cu tur-retur s-a ajuns la sistemul cu playoff si playout, in speranta ca vor fi mai multe derby-uri si in mod inevitabil spectacolul va creste.

Media numarului de spectatori prezenti pe stadioane nu a crescut nicidecum la cote spectaculose, dimpotriva chiar, iar nivelul fotbalului romanesc se masoara in prezentele sporadice in cupele europene.

In plus, nu putini sunt cei care dincolo de ideea de playoff si playout nu privesc cu ochi buni injumatatirea punctelor la finalul sezonului regular.

In corul contestatorilor acestei masuri se numara si Ilie Nastase, un apropiat al echipei FCSB.

”Nu-mi place sistemul asta. Punctele au fost castigate pe teren, nu putem sa le injumatatim. Cred ca in doar doua tari se joaca asa.

”N-ai cum sa le iei punctele, mi se pare injust acest sistem. Joci bine tot anul si in playoff se poate sa ai o perioada mai proasta. Atunci ce faci, te-ai chinuit tot anul sa pierzi in doua luni. Cel care castiga campionatul chiar si cu doua puncte, ala trebuie sa fie campion. Inventam noi tot felul de tampenii”, a declarat Ilie Nastase intr-o interventie la postul Pro x.



Sistemul cu playoff si playout are tot mai multi contestatari