Liga 1

Sepsi - Astra 4-1. Primul meci arbitrat de Coltescu dupa scandalul de la Paris

Sursă foto: https://www.facebook.com/osksepsi

Echipa Sepsi Sf.Gheorghe s-a impus de o maniera categorica in fata celor de la Astra Giurgiu, intr-un meci disputat in etapa a 18-a din CASA Liga 1.

Un succes conturat de Sepsi inca din prima repriza, cand formatia covasneana a punctat de trei ori pe tabela in urma unei prestatii solide.

Prima ocazie a meciului a apartinut celor de la Astra si a venit in minutul 3. Ramas singur cu portarul, David Bruno a fost blocat in extremis de Niczuly. Faza a continuat cu mingea ajunsa la Montini, insa atacantul italian trecut si pe la Dinamo a sutat mult peste poarta.

Sepsi a deschis scorul in minutul 12 dupa o faza rapida de atac. Dimitrov a urcat in flancul drept si a centrat perfect pentru lovitura de cap a lui Lorant Kovacs aparut in sase metri.

Covasnenii si-au dublat avantajul din minutul 41, cand Vasvari a transformat o lovitura de la 11 metri acordata de Sebastian Coltescu pentru interventia portarului Popa la Eder Gonzalez.

La ultima faza a primei reprize Sepsi a marcat golul de 3-0 prin spaniolul Eder Gonzalez, jucator care a reluat din cadere centrarea lui Tamas din flancul drept.

Eugen Neagoe a mutat cu Budescu din minutul 46 in locul lui Valentin Gheorghe, insa nici macar introducerea experimentatului jucator n-a adus schimbarea dorita in jocul giurgiuvenilor.

Cei care au punctat pe tabela au fost in continuare covasnenii care, din minutul 75, se distantau la 4-0 dupa sutul lui Bajrovic din afara careului.

Un sut cu pamantul care l-a pacalit pe portarul Popa. A doua reusita in sapte meciuri pentru atacantul suedez intrat la Sepsi din minutul 72 in locul lui Safranko.

Cu cinci minute inaintea finalul partidei Astra a marcat golul de onoare prin Tincu, autogol, la o centrare din flancul drept.

Sepsi acumuleazaa 31 de puncte si consolideaza locul patru pe care il ocupa in clasamentul din CASA Liga 1.

Astra ramane pe locul 12, cu 17 puncte, dupa a noua infrangere in 18 etape.

Pentru Eugen Neagoe, antrenorul Astrei, meciul de la Sf.Gheorghe a avut o insemnatate aparte.

Eugen Neagoe a antrenat Sepsi in sezoanele 2017/18 si 2018/19 (56 de meciuri in Liga 1), reusind calificarea in premiera in faza play-off (editia 2018/19).

Caseta tehnica

Sepsi OSK: Niczuly - Dimitrov, Tincu, Mitrea (Purece '79), Csiszer - Kovacs (Markovici '66), Vaşvari, Fofana, Gonzalez - Safranko (Bajrovici '72), Tamas. Antrenor: Leo Grozavu.

Astra Giurgiu: Popa - Sousa, Graovac, Găman, Bruno - Crepulja - Stahl (Merloi '62), Răduţ (Balaure '62), Canadija (Wuthrich '46), Gheorghe (Budescu '46) - Montini. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: Kovacs '43 / Găman '82.

Sebastian Coltescu a arbitrat la centru, acesta fiind la primul meci dupa episodul scandalului de la Paris.



Sepsi - Astra 4-1. Primul meci arbitrat de Coltescu dupa scandalul de la Paris