Liga 1

Sepsi adanceste criza Craiovei la primul meci din istorie in nocturna

Sursă foto: facebook.com/osksepsi

Sepsi Sf.Gheorghe a invins-o pe U Craiova, cu 1-0 (0-0), intr-un meci disputat duminica in etapa a 2-a din Liga 1 Betano. Este prima victorie pe care echipa din Covasna o obtine in fata Craiovei la doar a treia disputa in campionat.

Sepsi a ratat deschiderea scorului in minutul 2 la patrunderea lui Prosser in spatele apararii oltenilor. Finalizarea mijlocasului maghiar a fost insa una imprecisa.

Gazdele au continuat sa domine inceputul meciului si Vasvari a fos aproape sa-l surprinda pe Pigliacelli la o iesire a acestuia din poarta in minutul 11.

Craiova a echilibrat apoi jocul si au aparut primele actiuni mai consistente in jumatatea adversa, fara insa ca echipa din Banie sa ameninte serios poarta aparata de Niczuly.

In minutul 26 Sepsi rata de putin deschiderea scorului prin Fulop cu un sut din fata portii la patrunderea si pasa lui Tandia. Oaspetii au acuzat un fault in atac la Gardos, dar in realitate fostul international al Romaniei s-a impiedicat singur in urmarirea adversarului direct.

Acelasi Tandia a aparut la finalizare in minutul 33 cu un sut din unghi blocat de Pigliacelli.

Deschiderea scorului s-a produs in partea secunda, minutul 61, cand Hamed, jucator introdus de Eugen Neagoe la trei minute dupa pauza in locul lui Draghici, a centrat din dreapta si Tandia a finalizat din apropiere.

Doua minute mai tarziu o noua centrare din dreapta a semanat panica in careul oltenilor, iar Fulop a ratat incredibil din cativa metri singur cu portarul.

Abia in minutul 74, pe un fond de usoara dominare a jocului, Craiova a expediat prin Mitrita primul sut pe poarta celor de la Sepsi. O minge din actiune care nu i-a pus nicio problema lui Niczuly.

Replica gazdelor a venit imediat si Tandia a sutat de la peste 25 de metri putin pe langa poarta. Un jucator de executie acest numar zece de la Sepsi.

Tandia din nou in prim plan cu noua minute inaintea finalului, cand decarul gazdelor a trecut spectaculos pe langa Gardos si a patruns in mare viteza spre poarta Craiovei. Doar interventia lui Pigliacelli a salvat echipa din Banie de la un nou gol.

Caseta tehnica

Sepsi Sfântu Gheorghe: Niczuly - De Moura, Jovanovic, Viera, Sato - Velev, Vaşvari - Drăghici (Hamed '48), I. Fulop (Ştefan '78), Prosser (Simonovksi '57) - Tandia. Antrenor: Eugen Neagoe

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli - Kelic (Zlatinski '55), Gardoş, Thiago Ferreira - Briceag, Mateiu (Bărbuţ '77), Cicâldău, Bancu - Mihăilă (Glavina '55), Burlacu, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia

Cartonaşe galbene: Vieira '9, Drăghici '34, Vaşvari '45, De Moura '83, Hamed '90+3 / Mitriţă '67

Meciul a fost arbitrat de Iulian Călin.



Sepsi adanceste criza Craiovei la primul meci din istorie in nocturna