Liga 1

Se incinge meciul la TAS intre Steaua si Viitorul

Sursă foto: fcviitorul.ro

Disputa pentru titlul din Liga 1 a intrat in prelungiri si este nevoie de verdictul TAS pentru limpezirea situatiei din punct de vedere juridic.

Steaua a solicitat judecarea dosarului in regim de urgenta, insa cei de la Viitorul nu au acceptat asa ceva, iar TAS nu poate judeca in regim de urgenta daca una dintre parti nu este de acord.

Gigi Becali spera ca TAS sa dea verdictul pana pe 12 iulie, cu doua zile inaintea tragerii la sorti a meciurilor din turul 3 preliminar al Champions League, faza a competitiei in care vor intra cele doua reprezentante ale Romaniei.

Miza raspunsului TAS in acest dosar este una uriasa, tinand cont de ruta pe care vor participa cele doua echipe.

In calitate de campioana a Romaniei, Viitorul va evolua pe Ruta Campioanelor, insa nu va fi cap de serie din cauza coeficientului scazut.

Steaua in schimb ar fi cap de serie in masura in care ar lua locul celor de la Viitorul, in caz contrar urmand a evolua pe Ruta Ligii, acolo unde echipa lui Gigi Becali nu va fi cap de serie si ar putea repeta umilinta din 2016 cand a fost zdrobita de Manchester City in playoff.

Pana la un eventual playoff si implicit asigurare a continuarii competitiei in grupele Europa League ambele formatii din Romania trebuie sa treaca de turul 3 preliminar.

Dupa cel mai pesimist scenariu un raspuns din partea TAS in privinta titlului contestat de Steaua ar dura chiar si doua luni, data cand cele doua echipe vor fi inceput deja campania europeana.

Turul 3 preliminar al Champions League programeaza meciurile pe 25/26 iulie (turul), respectiv 1/2 august (returul).



Se incinge meciul la TAS intre Steaua si Viitorul