Liga 1

Scenariu pentru reluarea Ligii 1. Infrangere la masa verde pentru echipele cu jucatori pozitivi la covid

Pentru reluarea fotbalului din Liga 1 se fac tot felul de scenarii in asteptarea unei hotarari oficiale si definitive.

Intr-unul dintre aceste scenarii la care se gandesc oficialii LFP campionatul nu se va intrerupe in eventualitatea aparitiei de cazuri pozitive covid-19 pentru jucatorii echipelor angrenate in Liga 1.

Astfel, echipa care nu va putea sutine un meci din cauza faptului ca are jucatori pozitivi la covid-19 va pierde prin neprezentare la masa verde, cu 3-0, anunta Gazeta Sporturilor.

Echipa sanctionata in acest mod se va putea prezenta din nou in campionat in momentul in care va fi declarata sigura din punct de vedere sanitar.

O varianta care cu siguranta va suscita numeroase polemici intre cele 14 cluburi participante in Liga 1 si care trebuie supusa aprobarii Comitetului Executiv al FRF.

Compania care detine drepturile media pentru Liga 1 face presiuni pentru reluarea competitiei cel mai tarziu pe 5 iunie.

In cazul in care competitia nu va fi reluata cluburile trebuie sa dea inapoi undeva la 7 milioane de euro, bani pentru partidele programate si nejucate.

Intr-un sezon de Liga 1 sunt programate in total 268 de meciuri, iar la momentul intreruperii din cauza pandemiei de coronavirus se disputasera doar 196 de partide.

Pana acum la nivelul jucatorilor din Liga 1 nu a fost depistat niciun caz pozitiv de covid-19. Si au fost efectuate aproximativ 600 de teste.



Scenariu pentru reluarea Ligii 1. Infrangere la masa verde pentru echipele cu jucatori pozitivi la covid