Liga 1

Sapte fotbalisti au jucat pentru prima oara in derbiul Steaua - Dinamo

Sapte fotbalisti au debutat la derbiul Steaua - Dinamo de duminica, dintre care patru straini: Daniel Georgievski, Mihai Pintilii si Adi Popa la stelisti, respectiv Paul Koulibaly, Constantin Nica, Eduardo Alvarez si Boubacar Mansaly la dinamovisti.

Polonezul Lukasz Szukala a devenit al cincilea strain care marcheaza în derbi, dupa albanezul Sulejman Demollari, belgianul Cyril Théréau, grecul Pantelis Kapetanos si bulgarul Valentin Iliev, informeaza FRF.

Acesta fost al 127-lea meci dintre cele doua mari rivale, încheiat cu a 37-a victorie stelista. De altfel, stelistii s-au impus în ultimele trei partide directe, în fiecare din acestea marcând câte trei goluri si de fiecare data dinamovistii fiind cei ce au deschis scorul.

A fost pentru a doua oara în istorie când Steaua s-a impus în calitate de gazda cu scorul de 3-1, acest lucru petrecându-se prima oara la 10 mai 1997, în Ghencea. Ros-albastrii s-au mai impus de înca doua ori cu acest scor, însa în calitate de oaspeti.

Pentru a 13-a oara derbiul a fost condus de un arbitru strain. Alexandre Boucaud si brigada sa au fost primii arbitri belgieni care au condus un meci din campionatul nostru.

Acesta fost al doilea derbi gazduit de Arena Nationala, iar pentru a 65-a oara s-a jucat duminica.

Catalin Munteanu a fost jucatorul din teren cu cele mai multe derbiuri la activ, acesta fiind al 11-lea (al 8-lea în calitate de dinamovist). L-a urmat un alt "alb-rosu", Cristian Pulhac, aflat la al noualea.

Marius Alexe a marcat pentru a doua oara în poarta Stelei, în timp ce Raul Rusescu are cinci goluri înscrise lui Dinamo, egalându-l pe Anghel Iordanescu, cei doi ocupând locurile 7-8 într-o ierarhie all-time a eficacitatii steliste în poarta dinamovista.

Pentru tehnicianul Dario Bonetti a fost al treilea derbi, în timp ce Laurentiu Reghecampf a debutat, devenind al 30-lea antrenor prezent pe banca Stelei în confruntarile cu Dinamo.

Stefan Nikolici si Cristian Balgradean s-au aflat la meciurile lor cu numarul 50 în Liga I, iar ultimul gol al lui Raul Rusescu a fost al 40-lea pentru el în prima liga.

Formatia Steaua Bucuresti a învins, duminica seara, cu scorul de 3-1, echipa Dinamo, în derbiul etapei a XIV-a a Ligii I, disputat pe Arena Nationala, în care a revenit dupa ce la pauza a fost condusa cu 1-0. Golurile învingatorilor au fost marcate de Rusescu '63 din penalti, '83 si Szukala '87, în timp ce pentru oaspeti a înscris Alexe, în minutul 38.



Sapte fotbalisti au jucat pentru prima oara in derbiul Steaua - Dinamo