Liga 1

Sandu: “Chiajna si Rapid n-au ce cauta in Liga 1. TAS incalca regulamentele noastre"

Mircea Sandu, presedintele FRF, sustine ca echipele Concordia Chiajna si Rapid nu indeplinesc conditiile pentru a participa in campionatul Ligii 1 si ca din acest punct de vedere decizia TAS este una eronata.

“Am convocat Comitetul de Urgenta si am pus in executare prin consens hotararea TAS care are doua parti: o constatare si o decizie. In constatarea din 17 iulie se spune clar ca FC Rapid nu are licenta pentru a participa in viitoarea editie a Ligii 1 din Romania. Pe 2 august TAS s-a pronuntat si a hotarat sa anuleze hotararea Comitetului Executiv si sa ordone FRF sa integreze Concordia Chiajna in Liga 1 in locul echipei Rapid”, a spus Sandu.

"Este logic sa punem in executarea hotararea TAS. La Comitetul Executiv in 6 iulie am militat pentru respectarea regulamentului FRF, si anume ca niciuna dintre cele doua echipe nu respectau statutul de a participa in Liga 1. Singurul vot impotriva a fost votul presedintelului FRF. Totul este acoperit prin documente. Deci am votat impotriva propunerii LPF cu 18 echipe si am votat impotriva barajului”, a completat presedintele FRF.

In opinia acestuia niciuna dintre cele doua echipe care fac obiectul hotararii TAS nu indeplinesc conditiile pentru a evolua in Liga 1.

“Si astazi spun ca nici Rapid si nici Chiajna nu indeplinesc conditiile de a participa in Liga 1. Ne supunem hotararii TAS si astfel Concordia va juca in Liga 1, iar Rapid urmeaza sa solicite inscrierea la Liga 2. TAS a dat o hotarare care incalca regulamentele noastre. Chiajna este o echipa care nu indeplineste conditiile de a evolua in Liga 1", a mai afirmat Mircea Sandu.

In ceea ce priveste calea de urmat in privinta meciurilor deja disputate de Rapid in primele doua etape din Liga 1, Sandu plaseaza intreaga responsabilitate in curtea Ligii Profesioniste de Fotbal.

“LPF poate decide ca meciurile disputate de Rapid in Liga 1 sa nu mai fie reprogramate. Nu s-a decis nimic, Liga are ultimul cuvant", spune Sandu.



Sandu: “Chiajna si Rapid n-au ce cauta in Liga 1. TAS incalca regulamentele noastre"