Liga 1

EURO 2020: Romania va avea 400 de terenuri de fotbal, se modernizeaza principalele stadioane din Bucuresti: Steaua, Dinamo, Rapid

Programa educationala va include, incepand cu anul scolar 2015-2016, o ora de fotbal pe saptamana in scoala primara, gimnaziala si liceu, a anuntat miercuri primul ministru Victor Ponta. Pentru a avea spatiul necesar, se vor construi in toata tara 400 de terenuri de fotbal. In perspectiva EURO 2020, se vor modernina principalele stadioane de fotbal din Bucuresti.

Masurile vin in asteptarea Campionatul European de Fotbal din 2020, in cadrul caruia Romania gazduieste trei meciuri din grupe si o optime de finala.

Celor 400 terenuri de fotbal la nivel national li se adauga modernizarea stadioanelor Steaua, Dinamo si Rapid, precum si a celui din vecinatatea Arcului de Triumf, din Bucuresti. unde terenurile vor fi folosite pentru antrenament.

Partidele de fotbal din Romania, de la EURO 2020, vor fi organizate doar pe Arena Nationala din Capitala.

Masurile au fost anuntate, miercuri, de premierul Victor Ponta, dupa o discutie avuta cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, si ministrul Sportului, Gabriela Szabo.

De asemenea, actualul prim-ministru a anuntat ca "din Ungaria pana la Bucuresti se va merge pe autostrada".

 

Ponta a sustinut ca trebuie realizat, in primul rand, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, un program de constructie a

Ponta a mai aratat ca infrastructura rutiera va fi pregatita conform Master Plan-ului de Transport convenit cu oficialii Comisiei Europene.

"Ceea ce inseamna ca, in 2020, din Europa Occidentala, Ungaria, incoace pana la Bucuresti se va merge pe autostrada", a adaugat Ponta.

Vor fi derulate si programe de integrare sociala prin sport, pe care le va gestiona Ministerul Tineretului si Sportului impreuna cu Federatia Romana de Fotbal.

Ponta a anuntat totodata un program de competitii la nivelul corpului diplomatic, pe care Ministerul de Externe il va gestiona impreuna cu celalalte 12 tari care vor organiza partide din cadrul Campionatului European de fotbal 2020.

Guvernul va sprijini totodata Primaria Capitalei pentru realizarea cat mai rapida a salii de sport polivalente, Ponta estimand ca, dupa rezolvarea contestatiilor depuse la licitatia de atribuire a contractului, lucrarile ar putea incepe in primavara anului viitor si pot fi finalizate in termen de 18 luni, astfel incat noua sala sa poata gazdui Cmapionatul European de gimnastica din 2017, dar si alte competitii, precum Campionatul European de fotbal in sala, la care Romania si-a depus candidatura.

In luna septembrie, orasul Bucuresti a fost desemnat, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, sa gazduiasca, pe Arena Nationala, patru meciuri, trei din faza grupelor si unul din optimile de finala, in cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alaturi de alte 12 orase.

In decembrie 2012, UEFA a decis sa organizeze, sub sloganul "EURO pentru Europa", un turneu final de-a lungul intregului continent, pentru a marca 60 de ani de la prima editie a Campionatului European, care a avut loc in 1960.



EURO 2020: Romania va avea 400 de terenuri de fotbal, se modernizeaza principalele stadioane din Bucuresti: Steaua, Dinamo, Rapid