Liga 1

Rivaldinho duce Dinamo pe podium

Trei puncte extrem de importante obtinute de Dinamo in deplasare cu Astra Giurgiu, la captul unui meci castigat de “caini” cu 2-1. Vedeti aici clasamentul din playoff.

Citește și... Asa am trait Astra - Dinamo 1-2. Rivaldinho gol si pasa de gol

Brazilianul Rivaldinho a marcat un gol si a pasat decisiv la reusita de 2-0 a lui Claudiu Bumba, in timp ce Astra a redus din diferenta in prelungiri prin capitanul Cristi Sapunaru.

Astra ramane singura echipa fara victorie in playoff si pare o formatie resemnata la locul sase in clasament.

Prima repriza a fost una extrem de saraca in faze de poarta, Rivaldinho ratand cele mai importante ocazii ale lui Dinamo, in minutele 28 si 45.

Singura faza notabila a gazdelor a venit la sutul lui Seto pe jos in minutul 33. Mingea a trecut pe langa poarta.

Astra a inceput mai bine partea secunda dupa intrarile lui Boubacar si Ionita, iar cea mai mare ocazie a campioanei avea sa fie ratata de Budescu in minutul 57.

Mijlocasul de creatie al Astrei a ramas in pozitie de finalizare in dreptul punctului cu var de la 11 metri la o pasa a lui Teixeira, dar nu a nimerit cadrul portii.

Mare ocazie de gol si pentru Niculae la chiar prima atingere de balon in minutul 61. Fostul rapidist a scapat singur cu portarul si nu l-a putut invinge pe Cerniauskas.

Un minut mai tarziu Rivaldinho a incercat poarta adversa cu un sut care s-a dus putin peste. Astra a replicat prin acelasi Niculae, a carui reluare cu capul de langa un static Nedelcearu nu a prins cadrul portii in minutul 78.

Dupa numai un minut Nistor a amenintat serios poarta lui Iliev cu un sut din afara careului si mingea a trecut putin alaturi.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 83, cand Nistor l-a gasit ideal demarcat in careu pe Rivaldinho si brazilianul n-a gresit tinta.

Dinamo a lovit din nou dupa alte trei minute prin Bumba la devierea lui Rivaldinho. Astra a redus din diferenta in prelungiri prin Sapunaru la o faza colectiva de atac, dar era prea tarziu pentru a mai schimba ceva.

Caseta tehnica

Astra Giurgiu: Iliev – Al. Stan, Săpunaru, Fabricio, J. Morais – Takayuki (Boubacar '46), Piţian (D. Niculae '58) – Teixeira, Budescu, V. Nicoară (Ioniţă '46) – D. Florea. Antrenor: Marius Şumudică

Dinamo: Cerniauskas – Romera Navarro, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Mahlangu, Palic – Hanca (Bumba '78), Rivaldinho (Busuladzici '88), P. Petre (Nistor '60) – Nemec. Antrenor: Cosmin Contra

Cartonaşe galbene: Florea '36, Nicoară '39 / Hanca '51

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Sebastian Gheorghe, Mircea Grigoriu - Robert Dumitru



Rivaldinho duce Dinamo pe podium