Liga 1

Retrogradare istorica pentru Dinamo in Liga 2. Incidente in Stefan cel Mare

Sursă foto: Peluza Catalin Hildan Facebook

Pentru prima data in istorie echipa Dinamo Bucuresti a retrogradat din prima liga. Dupa 0-2 in mansa tur cu Universitatea Cluj, cei de la Dinamo au remizat pe teren propriu, scor 1-1.

Universitatea Cluj promoveaza dupa sapte ani in Liga 1, in timp ce Dinamo va evolua din sezonul urmator in esalonul secund.

O echipa cu 18 titluri de campioana a Romaniei, dar care in ultimii ani a cunoscut un declin evident care nu a mai putut stavilit si totul a culminat cu aceasta retrogradare istorica.

Tescan a deschis scorul pentru U Cluj, in minutul 17.

Dinamo a egalat trei minute mai tarziu prin Morar.

In minutul 59, Dinamo a avut o bara prin Matei.

Furia fanilor lui Dinamo s-a dezlantuit asupra jucatorilor in alb si rosu, fiind nevoie de interventia fortelor de jandarmi. Acestia au folosit gaze lacrimogene, fiind afectati si mai multi jucatori de la U Cluj.

Au evoluat echipele:

Dinamo: Eşanu – G. Creţu (Bani ’64), Carp, Aloe, A. Radu (Filip ’73) – Torje, Pierret (Haită ’89), Grădinaru – Morar (Ivanovski ’64), Irobiso, C. Matei (Rodrieguez ’74). Antrenor: Dusan Uhrin

Universitatea Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Dobrescu – Pires (Gugu ’90), Ioan Filip, Tescan (Balgiu ’65) – Ribeiro (Pîrvulescu ’46) Remacle, Boiciuc. Antrenor: Erik Lincar

Meciul a fost arbitrat de Adrian Cojocaru.



Retrogradare istorica pentru Dinamo in Liga 2. Incidente in Stefan cel Mare