Liga 1

Remiza cu scandal intre Rapid – U Craiova 1948

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/

Echipele Rapid si U Craiova 1948 au tras cortina, luni seara, peste etapa a 14-a din CASA Liga 1 cu o remiza fara goluri dar extrem de tensionata.

S-au platit polite din sezonul precedent, cand oltenii s-au impus de trei ori in fata giulestenilor pe cand cele doua echipe evoluau in Liga 2.

Rapid a ratat cele mai mari ocazii ale meciului, avand in fata un adevarat zid viu in portarul Mogosanu.

Oltenii lui Mititelu au semnat cea mai controversata faza a meciului, una care a generat un scandal in toata regula pe marginea terenului.

Mogosanu, eroul Leilor din Banie

Acesta s-a remarcat cu o prima parada, in minutul 14, la sutul lui Adrian Balan din interiorul careului.

Sefer a trimis si el un avertisment spre poarta oaspetilor in minutul 18, cand mingea trimisa din afara careului s-a dus putin peste poarta.

Rapid a ratat cea mai mare ocazie a inceputului de partida prin Alexandru Albu, in minutul 21. Sutul acestuia din interiorul careului a fost blocat de portarul Mogosanu.

Pentru a intelege nota de dominare a jocului de catre giulesteni in prima repriza, trebuie retinut ca in minutul 42 cei de la U Craiova 1948 au beneficiat de primul lor corner. Rapid avusese pana in acel moment nu mai putin de sapte repuneri de la coltul terenului.

Repriza secunda a inceput cu o dubla ocazie pentru Rapid la aceeasi faza. Adrian Balan a scapat singur in careu si a fost blocat de portarul Mogosanu. Mingea respinsa de Busu a ajuns la Alexandru Ionita, jucator intrat la gazde din minutul 46, care n-a nimerit cadrul portii.

O noua interventie decisiva a lui Mogosanu, in minutul 56, la sutul lui Ionita din actiune. Faza in urma careia portarul Craiovei 1948 a avut nevoie de interventia staff-ului medical.

Echipa lui Stoican a avut cea mai importanta ocazie la sutul lui Ondaan dintr-o lovitura libera, in minutul 64. Mingea a ocolit de putin vinclul portii lui Moldovan.

Mogosanu si-a salvat inca o data echipa la sutul lui Sefer dupa o libera indirecta obtinuta de Albu. Sut in forta respins de portarul Craiovei 1948 in corner, al noulea pentru Rapid in meci pana la momentul minutului 67.

A fost sau n-a fost gol?

Cea mai controversata faza a meciului s-a petrecut in minutul 72. Compagno a pacalit jocul la offside al Rapidului si a ramas singur in pozitie de finalizare cu Moldovan.

Portarul giulestean a reusit sa respinsa mingea de pe linia portii sau cel putin asa a vazut asistentul de la margine.

O faza care a starnit un scandal intre Sapunaru, capitanul Rapidului, si oamenii din anturajul lui Adrian Mititelu jr. prezenti in tribuna oficial.

Pret de cateva minute partida a fost intrerupta din acest motiv, timp in care s-au schimbat cuvinte dure de ambele parti, cu amenintari arvunite pentru finalul meciului.

Craiova 1948 a presat mai mult pe final de meci, aratand ca este echipa mai proaspata, insa tabela a ramas 0-0 pana la ultimul fluier al centralului Iulian Calin.

O remiza prin care Rapid revine pe loc de playoff in clasament, in timp ce U Craiova 1948 nu reuseste sa iasa din zona nisipurilor miscatoare a ierarhiei din Liga 1.

Caseta tehnica

Rapid: Moldovan – Belu, Sapunaru, Grigore, Morais – A.Albu, Crepulja (Moise 90’), Sefer – Alami (Ionita 46’), Ad.Balan (Marzouk 86’), Stahl (Ilie 61’). Antrenor: Mihai Iosif.

U Craiova 1948: Mogosanu – Negru, Diallo (Gajic 52’), Huyghebaert, Busu – Asamoah, C.Albu – Sidibe (Cl.Balan 89’), Baeten (Ondaan 60’), Raicea (Marquet 89’) – Compagno. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonase galbene: Alami (16’), Stahl (43’), Grigore (90+3’) / Gajic (77’).

Arbitri: Iulian Calin (centru) – Mihai Marica, George Neacsu (asistenti).



Remiza cu scandal intre Rapid – U Craiova 1948