Liga 1

Rejucarea meciului Mioveni - CFR Cluj nu sta in picioare. Mircea Lucescu condamna CFR-ul

Partida CS Mioveni - CFR Cluj, contestata de gazde in urma primii unui gol pe neasteptate, are sanse minime sa se rejoace, cu toate ca gazdele doresc acest lucru.

Fostul arbitru Ion Craciunescu a declarat miercuri seara ca nu exista o baza regulamentara pentru rejucare: "Memoriul celor de la Mioveni este inutil. S-ar crea un precedent si la orice ai face memorii. Sunt decizii care nu sunt atacabile. Cel mult se poate sanctiona jucatorul, desi arbitrul a judecat faza respectiva si a zis ca e ok", a declarat acesta la postul de radio Sport Total FM.

“Nu cred ca se poate rejuca meciul pentru asemenea motiv. Regulamentul este clar, decizia arbitrului este definitiva. In regulamnet scrie ca un jucator care se face vinovat de lipsa de respect fata de adversar, echipa, sau in joc poate fi avertizat. Cum sa cataloghez gestul facut de ei? Arbitrul trebuia sa fluiere, sa acorde cartonas galben si sa sa acorde lovitura libera. Nu s-a respectat nici cea mai elementara notiune de fair-play. Arbitrul trebuia sa nu acorde golul CFR-ului", a mai spus acesta.

CFR Cluj a egalat-o pe CS Mioveni, marti, in sferturile de finala ale Cupei Romaniei printr-un gol marcat la o faza la care gazdele se asteptau sa primeasca mingea inapoi, in semn de fair-play. In loc, ardelenii au tras la poarta si au inscris pentru 3-3, iar dupa aceea au marcat si golul victoriei. 

Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Sahtior, a condamnat si el gestul celor de la CFR: "UEFA a decis ca, in astfel de situatii, arbitrii sa poata decide anularea golului si intoarcerea fazei la acel moment de fair-play din cauza caruia s-a intrerupt meciul. Este o chestiune absolut oficiala. Arbitrul putea opri faza in momentul in care a observat ca nu s-a respectat fair-play-ul sau putea anula golul, dar totul depinde de regulamentul intern. Tot ce pot sa va spun este ca la nivel de UEFA s-a luat deja o astfel de decizie", a spus Lucescu la Digi. 



Rejucarea meciului Mioveni - CFR Cluj nu sta in picioare. Mircea Lucescu condamna CFR-ul