Liga 1

Razvan Burleanu vrea 16 echipe in Liga 1

Presedintele FRF sustine ca un sistem competitional cu 16 echipe s-ar potrivi mai bine fotbalului romanesc in acest moment.

”Credem ca un sistem competitional cu 16 echipe pentru viitor in Romania se potriveste mai mult. Astazi avem investitii pe care nu le-am mai avut din anii 70-80 in infrastructura. Al doilea argument face referire la faptul ca avem foarte multe cluburi cu numar mare de suporteri care au reusit sa ajunga intr-o zona de stabilitate financiara, cele mai multe regasindu-se astazi la nivelul ligii secund. Al treilea argument face referire ca in ultimii ani am reusit sa crestem numarul jucatorilor care practica fotbalul in Romania, astfel vom avea mai multi jucatori pe care sa-i regasim la nivelul primei ligi”, a declarat Razvan Burleanu dupa sedinta Comitetului Executiv de miercuri.

Liga 1 are in prezent 14 echipe, campionatul desfasurandu-se in doua faze. Dupa primele 26 de etape, asa numitul sezon regular, primele sase clasate continua intr-un playoff de 10 etape, iar urmatoarele opt se lupta pentru evitarea retrogradarii intr-un playout de 14 etape.



Razvan Burleanu vrea 16 echipe in Liga 1