Liga 1

Razvan Burleanu, prima reactie dupa amanarea Campionatului European. Ce se intampla cu fotbalul romanesc si cand s-ar relua Liga 1

Presedintele FRF a sustinut o conferinta de presa de la domiciliu, acolo unde se afla in izolare, si a vorbit despre masurile care au fost agreate la nivelul UEFA si cum se vor resfrange asupra fotbalului romanesc. EURO 2020 a fost amanat pentru anul urmator.

Cele mai importante decizii anuntate de Razvan Burleanu dupa video conferinta cu reprezentantii UEFA:

- amanarea EURO pentru vara anului 2021 (11 iunie - 11 iulie);
- reluarea competitiilor din Romania cel mai devreme in 22 aprilie, cel mai tarziu in 13 iunie;
- finala Europa League pe 24 iunie;
- finala Champions League pe 27 iunie;
- flexibilitate in procesul de licentiere a cluburilor pentru sezonul urmator.


”Amanarea meciurilor de playoff din martie pentru iunie 2020, astfel ca amicalul cu Anglia din 7 iunie a fost anulat. Suspendarea EURO din vara anului 2020 pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021. Copa America de se va muta tot pentru vara anului 2021.

”A discutat despre abordarea unei flexibilitati in sistemul de licentiere. Extinderea termenului de finalizare a campionatului Romaniei pentru 28 iunie in loc de 1 iunie.

Totodata finala de Champions League se va disputa pe 27 iunie.

”Avem in vedere deblocarea intervalului orar pe meciurile din Champions League si Europa League sa ne disputam etapele intermediare in datele de disputare ale acestor competitii.

”De asemenea s-a propus ca FIFA sa anuleze Campionatul Mondial al Cluburilor din vara anului 2021 pentru a face loc Campionatului European.

”Sustenabilitatea financiara a cluburilor e prioritatea numarul unu in fotbalul romanesc.

Toate cele 17 loturi nationale isi vor suspenda activitatea pana la 1 mai. Nu ne dorim sa punem in pericol sanatatea jucatorilor.

”Vom da dovada de flexibilitate in procesul de licentiere de la caz la caz.

”Aceasta criza conduce la mari probleme financiare pentru toti cei implicati. Trebuie sa gasim solutii pentru incheierea competitiilor nationale oferind sanse egale tuturor participantilor.

”Fotbalul se va relua cu portile inchise cand vom fi siguri ca sanatatea jucatorilor nu va fi pusa in pericol. Accesul spectatorilor va fi permis cand vom fi suta la suta siguri ca sanatatea acestora nu va fi in pericol.

22 aprilie (n.r. - cel mai devreme) sau 13 iunie (n.r. - dupa cel mai negru scenariu) sunt datele pe care le avem in vedere pentru reluarea competitiei din Romania.

”Avem in vedere forme inovative de finalizare a competitiilor, meciuri in prima mansa sau mini grupe de echipe.

Opt etape au mai ramas de disputat din playoff-ul Ligii 1 si 12 etape din playout-ul Ligii 1.

De asemenea, din Liga 2 mai sunt de disputat 14 etape.

Se cauta doua date libere pentru Cupa Romaniei, faza ajunsa in faza semifinalelor, unde meciurile sunt programate tur-retur.



Razvan Burleanu, prima reactie dupa amanarea Campionatului European. Ce se intampla cu fotbalul romanesc si cand s-ar relua Liga 1