Liga 1

Rapidul învinge „Știința” pe Ion Oblemenco

Rapid a administrat prima înfrângere din acest sezon celor de la Universitatea Craiova, 1-0, după un meci fără faze mari de gol, dominat totuși de olteni.
Așa am trăit: U Craiova - Rapid 0-1

Rapidul a sărit temporar pe locul al patrulea în clasamentul din Liga 1, iar Craiova rămâne în partea de mijloc a playoutului.

Cele mai mari ocazii de gol din prima repriză au aparținut gazdelor. Rogulic a lovit bara, Ivan a șutat sub transversală și l-a întins serios pe portarul Rapidului, iar Papp a șutat din careul mic spre  poartă, după ce Moldovan fusese depășit, însă mingea a fost respinsă de apărare. Rapid s-a mulțumit să joace pe contraatac.

Pe fondul dominării alb-albastre din prima parte, Rapid a deschis scorul în a doua, în minutul 51. Ioniță a înscris cu un șut plasat, din careu. Craiova nu a avut niciun moment replică după gol. Ocaziile din prima parte nu s-au mai repetat și în cea de-a doua. Mai mult, Dugandzic a fost la un pas de 2-0, scăpat spre poartă, însă o preluare la limită l-a împiedicat să finalizeze așa cum ar fi dorit.

Toate schimbările efectuate de Balint nu au adus nimic. Craiova nu și-a mai creat nicio ocazie de gol. Ultima fază a partidei a găsit-o pe Craiova executând o lovitură liberă de la 35 de metri în careu, o minge respinsă de Rapid.

Antrenorul Laszlo Balint a rămas cu un singur succes din carieră contra Rapidului, în sezonul Ligii 1 2013/2014, adunând două egaluri și șase înfrângeri.

Echipele de start:

Universitatea Craiova: Lazar - Căpățînă, Papp, V. Găman, Vătăjelu - Al. Crețu, Screciu - Roguljic, Baiaram, An. Ivan - Markovic 
Rezerve: I. Popescu - Da Silva, Martic, Șt. Vlădoiu, Hanca, Sala, Cîmpanu, Rivaldinho, Koljic 
Antrenor: Laszlo Balint 

Rapid: Moldovan - J. Morais, Săpunaru, D. Grigore, Fl. Ștefan - Kait, Crepulja, Al. Ioniță II - Sefer, Dugandzic, Costache 
Rezerve: Drăghia - Onea, Ignat, Iacob, Al. Albu, D. Iordache, A. Ciobanu, Pănoiu, Papeau 
Antrenor: Adrian Mutu



Rapidul învinge „Știința” pe Ion Oblemenco