Liga 1

Rapid - UTA 1-1. Giulestenii au evoluat o repriza in inferioritate numarica

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial

Echipele Rapid Bucuresti si UTA Arad au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), intr-un meci disputat, sambata seara, pe Arena Nationala in etapa a 23-a din Liga 1.

UTA n-a stiut sa profite de jucatorul in plus de care a beneficiat o repriza intreaga si de avantajul minim de la pauza.

Desley Ubbink a deschis scorul pentru Batrana Doamna dintr-o lovitura de la 11 metri acordata de centralul Radu Petrescu pentru un hent comis de Junior Morais pe linia portii.

Fundasul lateral al gazdelor a fost eliminat cu rosu direct spre furia fanilor giulesteni, care au aruncat cu petarde in teren oprind meciul pentru cateva minute.

In cele din urma Ubbink a executat si portarul Horatiu Moldovan a reusit sa pareze fara a avea vreun picior pe linia portii cum spune in regulament.

Petrescu a dictat repetarea loviturii de pedeapsa si a doua oara Ubbink n-a mai ratat.

UTA a intrat astfel in avantaj la cabine, dupa ce o repriza dominata de Rapid. Giulestenii au ratat doua mari ocazii la 0-0, prin Balan in minutul 11 (lovitura de cap alaturi) si Sefer in minutul 37 (sut peste din 7-8 metri).

In partea secunda ardenii puteau inchide meciul la sapte minute dupa reluare prin Miculescu. Sutul acestuia spre vinclu a fost respins in extremis de Moldovan.

Rapid a ratat doua mari ocazii in trei minute, prin Marzouk si Keit.

Marzkouk s-a revansat si a adus egalarea, in minutul 76, cand a punctat cu capul din centrarea lui Keit de pe flancul drept.

Rapid ramane pe locul sapte in afara pozitiilor de playoff in clasament, cu 32 de puncte, in conditiile in care urmatoarea clasata are 35 de puncte.

UTA ajunge la zece meciuri fara victorie in Liga 1. Aradenii n-au mai castigat de la 3-0 in deplasare cu Academica Clinceni, in 25 octombrie 2021.

Aradenii se afla pe zece, cu 27 de puncte, departe de obiectivul clasarii in playoff.

Caseta tehnica

Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Albu (Moise ’87), Morais – Sefer (Ilie ’64), Crepulja (Grigore ’46), Kait, Stahl (Ioniţă ’64) – Bălan (Goge ’46), Marzouk. Antrenor: Mihai Iosif.

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Dima, Shliakov – Vorobjovas, Batha (Ongaro ’84) – Ubbink, Miculescu, Cardoso (Roger ’17) – Laukzemis (Dangubic ’46). Antrenor: Laszlo Balint.

Cartonaşe galbene: Moldovan ‘45+5, Ioniţă ’73 / Benga ‘45+1, Vukcevic ’65, Vorobjovas ‘90+3.

Cartonaş roşu: Morais ‘39.

Arbitri: Radu Petrescu - Daniel Mitruţi, Tunyogi Ferencz - Andrei Moroiţă.



Rapid - UTA 1-1. Giulestenii au evoluat o repriza in inferioritate numarica